Nyt Sammakkokankaan jäteasemilla voi asioida myös itsepalveluna

18.06.2024

Jätehuoltoyhtiö Sammakkokangas ottaa käyttöön vaiheittain itsepalveluasiointimahdollisuuden lajitteluasemilla. Uuraisilla Lokalan asemalla Häkintiellä itsepalvelumahdollisuus avautui 3.6.2024.
Itsepalveluasiointi mahdollistaa asioinnin ympärivuoden arkisin klo 10–18 välisenä aikana. Lisäksi kesällä, eli touko – lokakuun välisenä aikana myös lauantaisin klo 10–14. Itsepalveluasioinnin lisäksi asemilla on edelleen aukioloajat, jolloin asemalla on henkilö vastaanottamassa jätteitä. Näitä aikoja kutsutaan palveluaukioloajoiksi. Uuraisilla henkilökohtaista palvelua saa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Mikäli on varannut itsepalveluajan palveluaukioloaikaan, niin siitä pitää ilmoittaa asemanhoitajalle.
Kaiken muun jätteen voi tuoda itsepalveluna lajitteluasemille, paitsi vaaralliset jätteet, jotka on edelleenkin toimitettava hävitettäväksi aseman aukioloaikoina.
Itsepalveluaika toimii siten, että tiedot tuotavista jätteistä syötetään Sammakkokankaan verkkosovellukseen etukäteen. Ensimmäisellä kerralla pitää rekisteröityä, mutta sen jälkeen sovelluksen käyttö on kätevää ja helppoa. Maksulliset jätteet maksetaan Paytrail-palvelussa etukäteen. Maksutavat ovat pankki- ja luottokortti, verkkopankki ja Mobile Pay.
Tämän jälkeen verkkosovellus antaa käyntiluvan ja linkin, joka avaa portin ilmoitetulle rekisterinumerolle. Valvontakamera valvoo, että jätteet toimitetaan asiallisesti oikeisiin paikkoihin.
Itsepalvelu lajitteluasemilla on tarkoitettu Sammakkokankaan toimialueen kotitalouksille ja vapaa-ajan asukkaille. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun kuorma on pakattu.
Perusmaksua maksaville asiakkaille maksuttomia jätejakeita ovat puhdas metalli, puhdas ja maalattu puu, pienerä kestopuulautaa, puutarhajäte, vaaralliset jätteet sekä sähkö- ja elektroniikkaromu. Ilmaista puujätettä eivät ole kalustelevyt, parketti, laminaatti, ikkunat, ovet, kiintokalusteet ja isompi määrä kestopuuta.
Muu on sekajätettä ja siitä peritään kuorman koosta riippuen 7,50-45 euroa. Täysin ilmainen jäte-erä tarkoittaa kuormaa, jossa kaikki jätteet ovat maksuttomia.

Ohjeet itsepalveluasiointiin:

1. Mene verkkosivulle sammakkokangas.fi ja valitse näppäin ”Tästä itsepalveluasiointiin”
2. Kirjaudu sovellukseen tai valitse Kertakäynti
3. Valitse lajitteluasema tai Sammakkokankaan jätekeskus.
4. Ilmoita tiedot tuotavista jätteistä sekä omat yhteystietosi ja auton rekisterinumero.
5. Tarkista yhteenvetosivulta, kuinka kauan saamasi käyntilupa on voimassa. Tiedot lähetetään myös sähköpostiisi.
6. Mene lajitteluasemalle ja valitse yhteenvetosivulta “Avaa portti”.
7. Lajittele jätteet paikoilleen.
8. Aja takaisin portille ja valitse yhteenvetosivulta ”Avaa portti”.
Vaarallisia jätteitä lukuun ottamatta, voit tuoda itsepalveluna kaikkia samoja jätteitä kuin lajitteluasemalla muutenkin vastaanotetaan. Vaaralliset jätteet tulee toimittaa aseman palveluaukioloaikana.

Lue myös nämä: