ELY-keskus käynnisti suunnitelman Painaan ja Lahdenvuoren ohituskaistojen parantamiseksi

15.02.2024

Keski-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 9 ohituskaistojen parantamiseksi Patalahden ja Lahdenvuoren välillä. Suunnittelualueella on neljä olemassa olevaa ohituskaistaa, missä ei ole keskikaidetta ja ohituskaistojen kohdilla on myös suoria yksityistieliittymiä. Kaksi ohituskaistaa sijaitsevat lähellä Korpilahden kirkonkylää eli Painaa ja Lahdenvuori.

Tiesuunnitelmassa tutkitaan ohituskaistojen parantamista muun muassa ohituskaistoja pidentämällä, katkaisemalla yksityistieliittymät ohituskaistaosuuksilta sekä toteuttamalla yksityistiejärjestelyjä ja parantamalla liittymäjärjestelyjä. Tiesuunnitelmassa tutkitaan myös maanteiden 16593 (Hyrkköläntie) ja 16594 (Pirttipohja) lakkauttamista maantienä ja muuttamista yksityistieksi. Lautakontie puolestaan muuttuisi yksityistiestä maantieksi ja rinnakkaistieksi.

Painaaseen on suunnitteilla eritasoliittymä. Hyrkköläntieltä ei olisi enää pääsyä ysitielle. Ysitien yli on kaavailtu siltaa.

Kysymyksiä ja palautetta suunnitelmista voi antaa 29.2.2024 mennessä esimerkiksi valtion liikenneväylien suunnittelun kanavan kautta osoitteessa vayliensuunnittelu.fi.
Hankkeelle ei ole vielä rahoitusta olemassa.

Lue myös nämä: