Yhteistä aikaa kummin kanssa

19.02.2024

Seurakuntatalossa riitti vilskettä lauantaina, kun vietettiin Kummin Kaa -päivää. Paikalla touhuamassa oli reilut kolmekymmentä henkeä, joku kummitäti oli ottanut mukaan useammankin kummilapsensa, toisten lasten kanssa taas touhuamassa oli mummi tai muu tärkeä aikuinen.
Elena Häkkinen oli paikalla kummityttöjensä kolmevuotiaan Ida-Julian ja viisivuotiaan Aino-Sofian kanssa.
– On ollut kiva päivä. Olemme jo askarrelleet ja Aino-Sofia sai perhoskasvomaalauksen. Nyt aiomme maalata, Elena Häkkinen kertoi ja sanoi olleensa Aino-Sofian kanssa aiemminkin mukana Kummin Kaa -päivässä.
Myös Anna-Maija Salonen on ollut kuusivuotiaan kummityttönsä Olgan kanssa ennenkin Kummin Kaa -päivässä.
– Olemme olleet mukana jo tosi monta kertaa. Kummin Kaa -päiviä on pidetty yleensä kaksi vuodessa, näin kevätpuolella täällä seurakuntatalossa ja syksymmällä Mutasella. Mutasella ollaan yleensä oltu ulkona, siellä on ollut muun muassa seikkailuratoja ja metsäseikkailuja, joskus on paistettu tikkupullaa ja joskus etsitty ”timantteja” taskulamppujen kanssa, Anna-Maija Salonen kertoo.
– Täällä seurakuntatalolla olemme nyt askarrelleet ja taulunkin maalasimme, viime vuonna täällä tehtiin linnunpönttöjä. Tämä on kyllä tosi kiva tapahtuma, kivaa yhdessäoloa, toivottavasti näitä järjestetään jatkossakin, Anna-Maija Salonen toteaa ja kertoo, että he touhuavat Olgan kanssa yhdessä muulloinkin aina välillä.
– Välillä olemme tekemissä enemmän, välillä vähemmän, miten ehdimme. Viime kesänä olimme yhdessä uimakoulussa.
Kummin Kaa -päivä aloitettiin tälläkin kertaa pienellä kirkkohetkellä. Seurakuntatalossa oli maalauspisteen ja askartelupisteen lisäksi kynsienlakkauspiste, hiustenlaittopiste ja rukoushelmipiste, myös ruokailu kuului päivään. Ulkoilua oli suunniteltu, mutta keli oli sen verran huono, ettei tällä kertaa ulkoiltu. Seurakunnan työntekijöiden lisäksi apuna oli vapaaehtoisia talkoolaisia.

Tiina Lamminaho

Lue myös nämä: