Kouluratsastuksen juhlaa läpi viikonlopun Korpilahdella

13.06.2024

Korpilahden Ratsastajat Ry ja Jyvässeudun Ratsukot Ry järjestävät tulevana viikonloppuna 14.-16.6.2016 alue- ja kansallisen tason kouluratsastuskilpailut Korpilahdella Suojakallion ratsastuskentällä. Jo perinteeksi muodostunut Päijänne Dressage Days on Keski-Suomen suurin kouluratsastustapahtuma. Kolmelle kisapäivälle on ilmoittautunut mukaan yli 160 ratsukkoa ja lähtöjä on yli 250.

Kilpailuissa ratsastetaan luokkia alue- ja kansallisella tasolla, vaativuudeltaan aina helpoimmista Helppo B -luokista jo hyvin korkean tason vaativiin luokkiin. Lauantain vaativin luokka ratsastetaan tasolla Prix St Georges (PSG) ja sunnuntain Intermediaire I ( Inter I). Kumpaankin luokkaan olemme saaneet ilahduttavasti useita ratsukoita ympäri Suomen, ja mukana vaativimmissa luokissa on myös keskisuomalaista edustusta. Lauantaina päivän avaa pararatsastusluokka. Sunnuntaina kilpaillaan myös kahdessa valtakunnallisessa Ratsastajainliiton järjestämässä cup-sarjassa, junioricupissa sekä ponicupissa.

Keski-Suomen kaksi suurinta ratsastusseuraa, vuonna 1974 perustettu KoRa ja vuonna 1994 perustettu JsR juhlivat molemmat tänä vuonna pyöreitä vuosia. Seurojen yhteisponnistuksena järjestettävä Päijänne Dressage Days on tärkeä tapahtuma alueen kouluratsastuskulttuurille ja hieno osoitus seurojen välisestä yhteistyöstä ja talkootyön voimasta. Kilpailuviikonlopun aikana järjestetään myös matalamman tason helpompia luokkia, joihin onkin ollut kova kiinnostus alueemme ratsukoiden keskuudessa ja osa luokista täyttyi jo reilusti ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Perjantaina kilpailut alkavat klo 14 ja kestävät klo 19.30 asti. Lauantaina kilpaillaan noin klo 9-18.15 ja sunnuntaina noin klo 10-17.

Suojakallion hevosurheilukeskukseen on vapaa pääsy.

Lue myös nämä: