Nyt on paras aika kesän mökkiremonttien suunnitteluun

29.02.2024 | Mainossisältö

Mainossisältö

Kesämökkien ja loma-asuntojen remontteihin kannattaa varautua ajoissa. RakennusIkkalan yrittäjä Esa Ikkala sanoo, että ensi kesän työkalenteria sorvataan parhaillaan. Mikäli omalla kesämökillä on tarkoitus tehdä remonttia ensi kesänä, yhteyttä kannattaa ottaa nyt.

-Usein remonttitarpeisiin havahdutaan vasta myöhemmin keväällä ja silloin voi olla jo liian myöhäistä saada ammattilainen töihin kesäksi, Ikkala muistuttaa.

Tilastokeskuksen mukaan Keski-Suomessa oli vuonna 2020 reilut 30 000 kesämökkiä. Varsinaista mökkibuumia maassamme elettiin 1980-luvulla. Vuosikymmenessä kesämökkien määrä lisääntyi 45 prosenttia. Koronavuosina mökkikauppa kävi kuumana ja monen kesän mansikkapaikaksi päätyi 1980-luvulla rakennettu kesämökki.

-Kesämökkien remontteja, kuten ei tietysti muidenkaan kiinteistöjen, kannata jättää niin sanotusti viime tippaan. Erityisesti katon kunnosta on pidettävä huolta. Jos katto vuotaa tai vielä jotain pahempaa, korjauskulut kasvavat huomattavasti, Ikkala sanoo.

RakennusIkkalalla on kokemusta kaikenikäisten rakennusten korjaamisesta aina 100-vuotiaista hirsitaloista uudempiin rakennuksiin. Yrityksessä ymmärretään eri aikakausien rakentamista ja korjaustarpeita.

Yrityksellä on käytössään myös saarirakentamiseen tarvittavaa kalustoa. Yhteistyökumppaneiden kanssa mökille siirtyvät suuremmatkin tavaraerät. RakennusIkkalan väelle Päijänteen saaret ja olosuhteet ovat tulleet vuosien mittaan tutuiksi.

Nyt on aika ottaa yhteyttä, jotta ensi kesän mökkilomat olisivat mahdollisimman onnistuneita; on kyse sitten uudesta terassista tai loma-asunnon suuremmasta remontista.

RakennusIkkala, Esa Ikkala
puhelin 044 970 9195
esa.ikkala@gmail.com