Veteraanijuhlat keskitetty Jyväskylään

Kansallista veteraanijuhlaa vietetään taas 27.4. Uuraisten veteraanit on kutsuttu juhlatilaisuuteen yliopiston juhlasaliin illalla kello 18. Sinne järjestetään yhteiskuljetus.
Yhteistä suurjuhlaa Uuraisten veteraanit pitävät periaatteessa kauniina ajatuksena, mutta monet juhlisivat mieluimmin kotikunnassa.
– Veteraanijuhlaa pitää viettää nuorten, ei vain vanhojen veteraanien takia. Isien perintö pitää siirtää nuorille. Ei meistä veteraaneista ole kaikista Jyväskylään lähtijöiksi. Sinne pääsevät vain terveimmät. Mutta Uuraisilla olisi talo täynnä väkeä, uskoo veteraanien vanhimpiin kuuluva Erkki Vääräsmäki.
Omaa juhlaa kotikunnassa kaipaavat monet muutkin veteraanit. He uskovat sellaisen ansainneensa. Uuraisten kunnan kulttuurivastaava, kirjastovirkailija Minna Puntala, selittää, miksi tähän ratkaisuun on päädytty:
– Jyväskylässä on tilaisuudelle juhlavat puitteet, sopivat tilat ja mahtava ohjelma. Uuraisten säästöbudjetilla vastaavaa juhlaa ei mitenkään pystytä saamaan aikaan, sillä hyvät esiintyjät maksavat ja tilaongelma on Uuraisilla todella kipeä. Myös Muurame on päätynyt samanlaiseen ratkaisuun ja entisen maalaiskunnan alue.
Veteraanijuhlaan vievään linja-autoon lähtee tukihenkilöksi Minna Puntala. Myös veteraanien puolisot on kutsuttu mukaan. Juhlassa kuullaan muun muassa valloittavia lapsiesiintyjiä.