Vesterinen valittiin Toivakan johtoon

Viime keskiviikkona kokoontunut Toivakan kunnanvaltuusto valitsi uudeksi kunnanjohtajaksi toivakkalaisen kasvatustieteiden tohtori Pirkko-Liisa Vesterisen, 59. Vesterinen työskentelee nyt johtamisen asiantuntijana Managment Institute of Finlandissa (MIF) ja on ilmoittanut aloittavansa kunnanjohtajana huhtikuussa.
Vesterinen oli oikeistoryhmän ehdokas, valtuuston vasemmistoryhmä esitti virkaan Hartolan nykyistä kunnanjohtajaa, Merja Oleniusta. Valtuusto äänesti virkavaalin, jossa suljettu lippuäänestys antoi tulokseksi 13 ääntä Vesteriselle, 8 Oleniukselle. Vaalissa olisi voinut äänestää kaikkia virkaa hakeneita ja kelpoisia ehdokkaita.
Pirkko-Liisa Vesterinen saapui valtuuston kokoukseen onniteltavaksi heti, kun vaalin tulos selvisi. – Nykyisessä työssäni matkapäiviä kertyy vuodessa parisataa, joten kunnanjohtajana saan varmasti viettää enemmän aikaa kotikunnassani. Ystävät hoputtivat minua jättämään hakupaperit sisään ja kannustivat yrittämään. Mietin jo pari vuotta sitten tätä virkaa täytettäessä hakemista, mutta en silloin lähtenyt mukaan, koska mieheni Martti Herman Pisto oli hakijoiden joukossa, Pirkko-Liisa Vesterinen kertoo.
– Olen ollut toivakkalainen vasta neljä vuotta, joten katson tehtävää vielä tuorein silmin, vastavalittu kunnanjohtaja sanoi ja tunnusti, että on valinnastaan vielä hämmentynyt.
Kuvassa uutta kunnanjohtajaa jututtaa konkaripoliitikko Toini Jäntti.