Vakkahenkilön valinta markkinoiden kohokohta

Jokavuotinen Vakkahenkilön valinta on Toivakan markkinoitten odotettu kohokohta. Titteli on aina luovutettu sellaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi tehnyt työtä kotikunnan hyväksi tai pitänyt Toivakan lippua esillä näkyvästi isommilla areenoilla. Ensi kesään asti Vakkahenkilön viittaa saa kantaa Terttu Marttila. Markkinaisäntä Kari Mäkinen korosti tunnustusta luovuttaessaan Tertun ansioita erityisesti lasten ja nuorten liikuntakasvatuksen eteen vuosikymmenten aikana. Vaakakupissa painoivat myös pitkä opettajaura ja henkilökohtaiset urheilumenestykset, joita on ropissut viime vuosinakin.
Luonnollisesti Terttu Mattila oli iloinen tunnustuksesta ja kertoi puurtamisen lasten parissa edelleen jatkuvan. Kuitenkin hän myönsi, että lisäväkeä kaivattaisiin kipeästi kerhojen vetäjiksi.
– Viime aikoina olemme saaneet Rivakkaan jonkun rivakan isän avuksi, mutta lisää tarvittaisiin kiireesti. Lapsilla olisi halua harrastaa urheilua, mutta he kaipaavat aikuisen ohjausta. Pienikin aika viikossa riittää, eikä siinä ihmeitä tutkintoja tarvita. tuore Vakkahenkilö vetoaa lasten vanhempiin.