Vahvat juuret elämään Kuohun koulusta

Kunniavieraatnet

Kunniavieraat kokoontuivat luokkakuvaan yhdessä nykyopettajien kanssa.

Pelkkiä hyviä, hauskoja ja riemullisia muistoja oli Jyväskylän Kuohun koulun entisillä oppilailla ja opettajilla 100 vuottaan juhlivasta koulustaan. Samanlaisia muistoja saanevat nykyisetkin oppilaat, sillä koulun erinomaisuudesta on saatu virallinen todistus, kunniakirja koulun seinälle. Siinä Keski-Suomen luokanopettajat valitsivat Kuohun Vuoden alakouluksi 2014. Juhlivalle koululle se oli hieno sulka hattuun.
– Olemme säilyttäneet muuttuvassa yhteiskunnassa kyläkoulumaisuutemme ja luoneet lapsille turvallisen miljöön yhdessä vanhempien kanssa, tiivisti koulun opettaja Olli Riihimäki tunnustuksen perusteita.
Koulun juhlassa tuntui lämpimänä tiiviin ja kasvavan kyläyhteisön kiintymys oman kylän kouluun. Se huokui niin koulun pidettyjen jo legendaaristen koululla asuneiden opettajien Raija ja Urpo Nuorvan pojan Vesa Nuorvan juhlapuheesta kuin pienten oppilaiden hellyttävistä esiintymisasuista, runoista, lauluista ja hölmöläisnäytelmistä ja erikoisesti pienten juontajien Tuukka Nybergin ja Taimi Hakkaraisen sulavasta sanailusta.
– Tämä koulu on sadan vuoden ajan ohjannut oppilaitaan kohti hyvää elämää. Suomalainen yhteiskunta ja koko Eurooppa ovat kiivaassa muutoksessa. Mutta sivistys-, kasvatus- ja koulutustehtävä pysyy. Sen toteutumista saamme kotikylällämme tänään juhlistaa, päätti Vesa Nuorva muistelonomaisen juhlapuhehistoriikkinsa.

Teksti ja kuva Tellervo Lehtoranta