Uutispuuroa ukrainalaisten hyväksi Toivakassa

Martoilla on toimintakalenterissaan lokakuu merkitty puurokuuksi. Sen tarkoituksena on muistuttaa puurojen monipuolisuudesta ja terveellisyydestä osana hyvää ruokavaliota. Puurot ovat myös hinnaltaan edullista tarjottavaaa ja myös ympäristön kuormitus jää vähäiseksi.
Toivakan Martat yhdisti kaksi hyvää asiaa; terveellisen puuron ja auttamisen. Itsestään selväksi kohteeksi nousi ukrainalaisten auttaminen. Niinpä keitimme uutisruispuuroa ja laitoimme myyntipöydän pystyyn K-Market Perälän aulaan 20.10.2022. Puuroa voisilmän ja maidon kanssa menikin kaupaksi ihan mukavasti ja saimme sillä kerättyä rahaa 285 € ukrainalaisten auttamiseksi kotimaassaan. Lahjoitamme rahat SPR:n kautta.

Irma Hiekkanen, Helena Siukonen, Leena Sahlman ja Matti Perälä juttelivat Toivakkaan kotiutuneiden ukrainalaisten kanssa.


Ja mikä mukavaa, niin Toivakkaan muuttaneet ukrainalaiset halusivat tuoda kortensa kekoon ja toivat myytäväksi valmistamiaan leivonnaisia. Niitäkin ostettiin maistiaisiksi ja siitä saatiin vielä hyvä summa lisää avustuskassaan. Lisäksi oli myynnissä lasten askartelemia avaimenperiä.
Ukrainalaiset halusivat erityisesti osoittaa lahjoituksensa ukrainalaisille sotilaille. Kiitos kaikille osallistuneille.

Teksti Sirpa Vihavainen
Kuvat Maritta Korhonen