Uusi Leinosranta-yhtiö Toivakkaan

Toivakan vahvuuksia pitää hyödyntää toimeliaasti. – Emme voi jäädä odottamaan, että joku löytää meidät täältä, monialayrittäjä Martti Herman Pisto sanoo. Mitä vahvuuksia Pisto sitten aikoo hyödyntää perustettuaan juuri matkailurakentamiseen keskittyvän Leinosranta osakeyhtiön?

Toivakan vetovoimatekijöitä ovat luonto, sijainti, liikenneyhteydet, lähipalvelut, turvallisuus, pienuus ja hyvät toimintamahdollisuudet yrityksille. Pisto haluaa hyödyntää Toivakan luontoa, sen metsiä, rantoja ja vesistöjä.
Leinosranta Oy:n liiketoiminta-ajatuksena on tarjota osakkailleen mahdollisuuksia rakentaa ja vuokrata vapaa-ajan asuntoja sekä itselleen että matkailijoiden käyttöön. Pisto vuokraa omistamansa Leinosrannan tilan Leinosranta Oy:lle ja myy osan osakepääomastaan ulkopuolisille rakentajille. Aluksi on tarkoitus käyttää noin 500 rakennusoikeusneliötä eli puolet alueelle myönnetystä rakennusoikeudesta.
– Leinosrantaan tehdään runsaasti matkailijoiden ja osakkaiden käyttöön luonto- ja liikuntapaikkoja. Näitä ovat leiriytymispaikat, liikuntapaikat, erilaiset radat, retkipaikat, seikkailu- ja leikkipuistot. Leppäveden rantaa ruopataan hieman lisää, jotta sen käytettävyys paranisi, Pisto kertoo.


Myynti ja markkinointi alkaa vuodenvaihteessa ja suunnataan laajasti myös pääkaupunkiseudulle sekä ulkomaille.
Alustava suunnitelma on esitelty kunnassa rakennus- ja ympäristötarkastajalle. Se on saanut myönteisen vastaanoton. Alueen rakentamisen johtavana ajatuksena tulee olemaan myös luonnonmukaisuus ja ekologisuus.
– Juuri nyt etsin luotettavia ja yhteistyökykyisiä kumppaneita tämän mittavan suunnitelman toteuttamiseen, Martti Herman Pisto päättää.

Avainsanat: