Uuraisille S-market?

Uuraisten kunta käynnisti viime syksynä julkisen haun elinvoimahankkeen yhteistyökumppanista.
Hakemuksia saapui yksi, Osuuskauppa Keskimaalta. Osallistumishakemus piti sisällään hakuilmoituksessa vaaditut asiat, eli kirjallisen selvityksen tulevasta liiketoiminnasta aikatauluehdotuksineen, pääpiirustusluonnokset, liikevaihtotiedot, referenssitiedot sekä euromääräisen ostotarjouksen valmiiksi kaavoitetusta tontista.
Kunnanhallitus hyväksyi maanantai-illan kokouksessaan Keskimaan yhteistyökumppaniksi elinvoimahankkeeseen, mutta päätös ei vielä sitouta osapuolia mihinkään, vaan tämän jälkeen hanke etenee tarkempaan asiakirjavalmisteluun.

Mikäli prosessi etenee suunnitellusti, tuloksena on uusi päivittäistavarakauppa Uuraisille.


Yhteistyökumppanin kanssa sovitaan hankkeen yhteiset tavoitteet, joiden pohjalta tehdään esikauppakirja ja kaavoituksen käynnistämissopimus. Tämän jälkeen kunta tekee ja asettaa nähtäville asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä kaavaluonnoksen. Tämän jälkeen tehdään osapuolia sitova maankäyttösopimus.
Mikäli prosessi etenee suunnitellusti, tuloksena on uusi päivittäistavarakauppa Uuraisille Saarijärventien varteen Leinikinpuiston, urheilukentän ja Rivikuukan läheisyyteen. Se onko kyseessä uusi Sale vai mahdollisesti S-market, selviää lähivuosien aikana, kuten myös se mitä tapahtuu nykyiselle 90-luvulla rakennetulle Salen kiinteistölle. Myös mahdollinen uusi läpikulkutie Saarijärventieltä Kuukantielle muuttaisi keskustan olemusta huomattavasti.

Hanna Lahtinen