Uurainen ja Toivakka odottavalla kannalla: Pakon edessä mieluiten Jyväskylään

Oli sitten kyseessä seutukuntapohjainen tai työssäkäyntialuemalli, niin kummassakin tapauksessa Uurainen ja Toivakka liitettäisiin Jyväskylän alueeseen. Molemmissa malleissa kunnat olisivat alueensa laitakuntia.
Työssäkäyntialueista tulisi Suomeen 38 kuntaa, seutukunnista muodostettuina 67. Keski- Suomessa olisi tilastokeskuksen luokituksen mukaan Jyväskylän, Äänekosken ja Keuruun työssäkäyntialueet ja kuusi seutukuntaa. Suurkuntien kannalla on näyttävästi hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen.
Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi on otsikoista huolimatta rauhallinen.
– Meillä on tänä vuonna uudistettu valtuuston päätös siitä, että itsenäisenä pysytään. Kunnasta riippuvista syistä ei liitosajatuksia elätellä, mutta on muistettava, että lainsäätäjällä on lainsäätäjän valta ja sen päätöksiin on tyydyttävä.
Kankaanniemellä on edelleen tiivis yhteys valtakunnan päättäjiin.
– Aivan piakkoin on tulossa uutta tietoa suunnitelmien aikataulutuksesta ja kuntauudistushankkeen etenemisestä. Pakkoliitoksia ei edelleenkään olla toteuttamassa.
Odottavalla kannalla on myös Toivakan kunnanhallituksen puheenjohtaja Sakari Ainali:
–Meillä odotetaan ministeriöltä varsinaisia linjauksia kuntauudistusasioista, eikä otsikoiden vuoksi vielä ole syytä ottaa kantaa puoleen eikä toiseen. Syksyn aikana käsittelemme asiaa ehkä seminaariluonteisissa tilaisuuksissa, sillä meillä ei ole mitään virallisesti linjattua suuntaa olemassa. Lähdemme aivan puhtaalta pöydältä kehittelemään asioita eteenpäin. Isojen päätösten aika on meillä edessäpäin. – Jyväskylän suunta oli edellisellä valtuustokaudella keskustelun alla, mutta selkeät linjaukset puuttuvat.