Urheilukenttä kovassa käytössä, välineitä myös lainavarastosta

Uuraisten uusi urheilukenttä on ollut kovassa käytössä koko kesän. Yleisurheilun puolella kenttää ovat ”kuluttaneet” eniten lapset viikottaisessa yleisurheilukoulussa. Kunnanmestaruuskisoissa kilpaili mukavasti myös aikuisia.

Urheilukentällä on nyt myös yleisurheiluvälineiden lainavarasto.
Avain varaston oveen sijaitsee Uuraisten kirjaston avainkaapissa lainauspisteen lähellä ja sen voi omalla kirjastokortilla lainata itselleen.
Varastosta löytyy keihäitä, kuulia ja muuta välineistöä, joita voi käyttää omatoimiharjoitteluun. Jokainen käyttäjä luonnollisesti vastaa itse, että käyttää välineitä niin, etteivät ne aiheuta vaaraa muille tai itselle. Käytön jälkeen välineet palautetaan paikoilleen ja avain kirjastoon.

Perinteinen Kuukan Hölkkä juostiin viime sunnuntaina, järjestäjänä Uuraisten Urheilijoiden yleisurheilujaosto. Joskus tapahtuma on toiminut Vappuhölkkänäkin ja sen yhteydessä on ollut säätilan arvauskipailu.

Uusi urheilukenttä toimi kisakeskuksena lähdössä ja maalissa ja sen myötä juoksijat tekivät uudistuneille reiteille pohja-ajat. Maaliin tullessa kenttä kierrettiin lähes kokonaan ympäri ja juoksijat saivat tuntumaa uuteen juoksurataankin sadan metrin loppusuoraa hölkätessään. Päivä oli aurinkoisen lämmin ja helteinen, mutta juoksijat pinkoivat matkat läpi rennosti ja kevyin askelin.

Juoksijoita osallistui kisaan yhteensä 42. He kaikki ilmoittautuivat mukaan paikan päällä ennen kisaa. Sarjoja oli nuorille kahdeksanvuotiaista ylöspäin ja miehille että naisille. Lapset kiersivät kahden kilometrin matkan, naiset ja miehet 6.8 kilometriä. Palkinnot saivat joka sarjan kolme parasta ja tuotearvonnat järjestettiin kaikkien kilpailijoiden kesken. Miesten sarjan voittaja Tuomas Lunttila Saarijärven Pullistuksesta johti kisaa koko matkan ajan. Naisten sarjan voitti Katja Järvelä Jyväskylän KenttäUrheilijoista.

Kilpailun johtotehtävissä oli Mari Sivill, tapahtumaa juonsi Reijo Länkinen ja ajanottopalvelussa toimi Hannu Airas joukkoineen. Koko talkooväki ansaitsee kiitokset sujuvasta työskentelystä.

Ulla Lehtoranta, Hanna Lahtinen