Tupaan vaan ja peremmälle

– Miniäni Tiina lohkaisi noin vuosi sitten, että mitäs jos perustaisit jonkinlaisen ruokapaikan Uuraisille ja siitä se ajatus sitten lähti, kertoo Marja-Liisa Virtanen.
18 vuotta toisen palveluksessa kaupassa olleella Marja-Liisalle hyppy yrittäjäksi vaati tarkkaa harkintaa, mutta perheen muiden yrittäjien kannustuksesta päätös ei lopulta ollut kovin vaikea.
Lopullinen niitti suunnitelmille oli Jokikukan kahvilatoiminnan loppuminen ja siirtyminen Uuraisten Sähkötyön yhteyteen.
– Pikkulinnut visersivät, että tästä olisi vapautumassa tila ja eihän tämän parempaa paikkaa Uuraisilla olekaan, Marja-Liisa Virtanen toteaa.
Päivisin kotiruokaa ja iltaisin grilliherkkuja myyvän Kuukka Tuvan alku on ollut lupaava ja kaikenikäiset uuraislaiset ovat löytäneet paikan. Marja-Liisan apuna häärivät Serina Said ja Virpi Kines, sekä hieman myös idean ja aivan kohta syntyvän vauvan äiti Tiina Virtanen.
– Yksi ajatus alunperin oli, että haluaisin tarjota paikan Uuraisten nuorille, varsinkin heille, joilla ei ole vielä ajokorttia. Aikaisemmin ei grilliruokaa ole Hirvaskangasta lähempää saanut. Nuoret ovatkin ottaneet paikan mukavasti omakseen ja myös käyttäytyneet hienosti. Ainoastaan nykynuorten tapa syljeskellä pihalla hieman harmittaa, Marja-Liisa kertoo.
Hieman yllättyneempiä kuukkatupalaiset ovat ikäihmisten runsaasta määrästä.
– Paljon on tullut kiitosta siitä, että täällä ei tarjoilla alkoholia, hän kertoo. Savuttomuushan on nykyään jo ihan selviö.
– Haimme sisustukseen tupamaisuutta ja kodikkuutta, Marja-Liisa Virtanen kertoo vastamaalatuissa vaaleissa ja raikkaissa tiloissa. Keittiö uusittiin kokonaan.
– Kyllä tästä tuli nyt työn lisäksi elämäntapa, koska aukioloaikammekin ovat niin pitkät, mutta ihan mukavalta tuntuu tässä vaiheessa, tervetuloa tutustumaan vaan.