Toivakka markkinoi tontteja ja yritysten palveluita

Jyväskylän Paviljongilla 5 -7.3. pidetyt rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen ja korjausrakentamisen erikoismessut kokosivat laajan kirjon alan yrittäjiä ja toimijoita Jyväskylään. Keski-Suomen kunnat huomioivat messut omilla kunta- ja yrittäjäosastoillaan. Toivakasta oli myös sekä yrittäjillä että kunnalla omat osastonsa.
Toivakan yrittäjäin osastolla olivat edustettuina muun muassa kivi- siivous-, rakennus, kosteusvahinkokorjaus, kädentaito-, sorayrittäjän ja rautakaupanalan toimijat. Osastolla sai tutustua Karin Päreen perinteiseen pärekaton tekoon. Messuyleisö vieraili osastolla ahkerasti ja kunnan teksteillä varustetut ilmapallot olivat lasten suosiossa. Toivakkalaiset näytteilleasettajat kokivat messut antoisiksi ja tilauksia yritysten palveluista syntyi. Toivakan kunta taas esitteli omalla Jyväskylän ja Hankasalmen kanssa vierekkäin olevalla osastollaan kunnan tonttitarjontaa ja -palvelujaan. Messujen jälkeisellä viikolla kunnassa käytiin lävitse tontti- rivitaloasunto ja valmiiden omakotitalojen kyselypalautteita.
– Sellainen kuva meillä on, että markkinoinnin ja tiedon jakamisen seurauksena Toivakan kiinnostavuus on selvästi lisääntynyt, kertoi kehityspäällikkö Hannu Mäntyjärvi.
Suunnitteilla olevan omakotitalonäyttelyn tonttiesittelyalueen tietoja myös jaettiin messuilla.
– Hanke on nyt antanut palautteena kolmentoista henkilön tai perheen kiinnostavuuden, joten sekin näyttää siltä osin olevan myötätuulessa, toteaa Mäntyjärvi.