Toivakka juhlii satavuotissynttäreitään ensi keväänä

Toivakan kunta viettää ensi keväänä kunnan satavuotissyntymäpäiviä. Kunnanhallitus antoi juhlinnan tarkemman suunnittelun sivistystoimenlautakunnalle pohdittavaksi. Kunnanhallitus päätti myös, että kunnan varsinainen satavuotisjuhla pidetään sunnuntaina 28.3.2010 alkaen jumalanpalveluksella ja seppeleenlaskulla.
Pääjuhlaa edeltävänä päivänä valtuusto pitää koulukeskuksen auditoriossa oman juhlakokouksensa.
– Toivakan kunnan tavoitteena on järjestää muita juhlatapahtumia yhteistyössä seurakuntien, yrittäjien, kylien , Toivakan Pitäjäseuran, yhteisöjen ja kuntalaisten kanssa siten, että ollaan lähellä kuntalaisia. Esikoululaiset, päiväkerholaiset, koululaiset ja vanhainkodin asukkaat ja niin edelleen tulee aktivoida johonkin juhlavuoden toimintaan tai tapahtumaan. Teemana olisi koko kunnan juhla, evästi kunnanhallitus juhlasuunnittelijoita.
Yleisesti Toivakan kunnan varsinaisena itsenäistymisajankohtana pidetään vuoden 1910 alkua ja kunnan tasavuosia on aiemmin juhlittu tämän mukaan. Toivakan kunnan ensimmäinen kuntakokous pidettiin kuitenkin jo 15.9.1909 Toivakan kansakoululla. Tämän perusteella kunnanhallitus päätti, että Toivakan juhlavuosi voisi alkaa jo 15.9.2009.