Toivakassa muuttuu yli 30 tien nimi

Kunnista löytyy esimerkiksi yhteensä kuusi Kirkkotietä. Samannimisyys hankaloittaa erityisesti hätäkeskuksen toimintaa. Hätäkeskuksilla on ollut vaikeuksia hälyttää apua oikeaan osoitteeseen, koska samalla seudulla saattaa olla useita samannimisiä katuja ja teitä. Yhteensä näissä viidessä kunnassa on noin 3500 tiennimeä. Täysin uusia nimiä tarvitaan noin 300 kappaletta.
Sysäyksen päällekkäisyyksien poistamiseen antaa myös Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden yhdistyminen vuoden 2009 alusta. Tavoitteena on toimiva järjestelmä, jotta päällekkäiset nimet pystyttäisiin jatkossa estämään.
Uudet tiennimet ovat selvillä toukokuun loppuun mennessä ja ne tulevat voimaan 1.1.2009. Muutosalueiden asukkaille tiedotetaan uusista osoitteista syksyllä 2008.
Asukkaat voivat esittää nimiehdotuksia muuttuville teille ja kaduille 11.4. saakka. Toivakassa nimiehdotukset esitetään kunnallisteknikko Jouko Reinikaiselle
Hyvä kadunnimi ei ole liian samankaltainen jo olemassaolevien kanssa, eikä liian pitkä. Kadun nimi on myös hyvä tapa vaalia alueen historia- ja kulttuuriarvoja.
Se Kirkkotie löytyy muuten vastedes ainoastaan Vaajakoskelta. Taulumäelle, Korpilahdelle, Muurameen, Säynätsaloon ja Toivakkaan pitää keksiä tielle uusi nimi.

Toivakassa muuttuvia tiennimiä ovat: Aittoniementie, Haapaniementie, Hirvijärventie, Humalamäentie, Jokelantie, Jäkälätie, Kauppakuja, Keskustie, Kirkkotie, Koivukuja, Korpitie, Kotamäentie, Leppävedentie, Leväläntie, Mannisentie, Mikkolantie, Niemeläntie, Nisulantie, Peltolantie, Petäjätie, Raiviontie, Rajamäentie, Rantapolku, Rantatie, Riihitie, Saarisentie, Suopellontie, Särkäntie, Sääkslahdentie, Taipaleentie, Tuulensuuntie, Urheilutie, Väliläntie ja Vääräjärventie

Lisätietoja, nimiluettelot ja linkit ehdotusten antamiseen osoitteesta www.toivakka.fi