Toivakan yritystarjonta lisääntyy

Toivakkaan asumaan asettunut Hannu Paananen on kokenut kuljetusalan toimija. Yli kolmekymmentä vuotta on Paananen työskennellyt kuljetusalalla.
– Vuosien varrella olen nähnyt maailmaa niin trukin kuin rekankin ratin takaa, minkä jälkeen olen toiminut erilaisissa asiantuntijatehtävissä, kertoo Paananen.


– Kokemusta ja näkemystä ovat kartuttaneet myös monenlaiset logistiikka-alan kehitysprojektit, joissa olen saanut olla mukana. Kouluttamisesta tuli päätyöni vuonna 2007, ja koulutuksiini onkin osallistunut tuhansia logistiikan ammattilaisia ja tulevaisuuden tekijöitä. Olen kouluttanut kuljettajien ja terminaalityöntekijöiden lisäksi myös esimiehiä ja asiakasyrityksiä, tavaran lähettäjiä ja vastaanottajia.
Useamman kymmenen vuoden työ logistiikka-alalla sytytti kipinän oman yrityksen perustamiseen, ja HAPA Oy nykyisellään sai alkunsa joulukuussa 2020.
– HAPA Oy tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita logistiikka-alan koulutuksia ja asiantuntijapalveluita kaikkialle Suomeen. Järjestämme kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksia, kuten ADR-koulutuksia, työturvallisuuskorttikoulutuksia ja ennakoivan ajon koulutusta. Asiantuntijapalveluina HAPA Oy tarjoaa mm. turvallisuusneuvonantajan, sekä laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjärjestelmiin liittyviä palveluita, Paananen kertoo.
Merkittävä osa yritystä ovat myös remontti- ja rakennuspalvelut. HAPA Oy:n remontti- ja rakennuspalvelut sisältävät esimerkiksi huoneistoremontit ja keittiön asennukset.


– Huoneistoremontteina teemme mm. lattia-, katto- ja seinäpintojen uusimisia. Ovien ja ikkunoiden vaihtamiset onnistuvat myös. Työn ei tarvitse olla mittava, hoidamme pienetkin kodin huolto- ja asennustyöt, toteaa Paananen.
– Asuintalojen ja kesäasuntojen korjaukset, laiturien ja terassien valmistamiset ja niiden piharakennukset ovat olleet työmme kohteina. Myös grillikatosten ja kesäkeittiöiden suunnittelut ja rakentamiset ovat tulleet tutuiksi.
HAPA Oy toimii sekäToivakan että Uuraisten alueella ja eri puolilla Keski-Suomea.

Veikko Ripatti

Avainsanat: