Toivakan terveysaseman aukioloajat eivät ole muuttuneet

PaikallisUutisten etusivulla viikolla 13 oli Keski-Suomen hyvinvointialueen ilmoitus, joka koski Toivakan terveysaseman asiointipisteen huhtikuun alussa muuttuneita aukioloaikoja.

Ilmoituksen sanamuoto aiheutti joissakin toivakkalaisissa hämmennystä ja lehteen tuli useita yhteydenottoja asiaa koskien. Moni tulkitsi ilmoituksen niin, että koko terveysasema on jatkossa auki vain kaksi tuntia päivässä.

Näin ei kuitenkaan ole, vaan muutos koskee ainoastaan asiointipisteen aukioloa.

– Terveysaseman aukioloajat eivät ole muuttuneet. Terveysasema auki maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 8-15, eli nämä ovat ennallaan. Palvelemme asiakkaita puhelimitse tekemällä hoidon tarpeen arvion. Tarvittaessa asiakkaalle annetaan aika hoidon tarpeen perusteella joko lääkärille, sairaanhoitajalle tai fysioterapeutille. Lisäksi annamme asiakkaalle puhelimitse ohjeita ja neuvontaa asiakkaan tilannetta koskien, kertoo osastonhoitaja Johanna Romppanen.

Asiointipisteen aukioloaikana arkisin kello 9-11 asiakas voi hakea esimerkiksi kiireellisesti tarvitsemansa lääkärintodistuksen tai hänelle voidaan tehdä tarvittaessa puuttuva laboratoriolähete. Asiointipisteellä annetaan myös ohjeita ja neuvontaa.

Hanna Lahtinen