Toivakan Pitäjäseuralla kaksinkertainen syy juhlaan


– On ihme, että vielä 2000-luvulla saadaan avata kotiseutumuseo, yleensä ne on perustettu heti sotien jälkeen 1940-luvulla, sanoi juhlassa juhlapuheen pitänyt Keski-Suomen museon johtaja Heli-Maija Voutilainen.
– Toivakassa myöhäisen ajankohdan selittää se, että täällä on tehty paljon yhteistyötä ensin Keski-Suomen museoyhdistyksen kanssa ja vuodesta 1932 Keski-Suomen museon kanssa.
Museonjohtaja Heli-Maija Voutilainen ja puheenjohtaja Jouni Syvänperä luovuttivat Suomen Kotiseutuliiton harrastemitalit Urpo Tapperille, joka on vuosikymmeniä tehnyt työtä museon eteen näihin päiviin asti ja Marja-Leena Laitiselle, jonka ansiolistalla ovat muun muassa Toivakan Joulu -lehden toimitustyö, kunnan ja lukuisten yhteisöjen historiikkien kokoaminen, valokuva-arkistosta huolehtiminen.
Toivakan Pitäjäseura puolestaan kiitti yli kymmenen vuoden työrupeamasta Toivakka-vakalla Terttu Korisevaa, Vuokko Niemistä, Martti Niemistä, Marja-Leena Niemistä, Kalervo Tiaista ja Tuula Syvänperää.
– Toivoisimme Pitäjäseurassa, että Vanhasta pappilasta tulisi kakkien toivakkalaisten järjestöjen ja sitä kautta kaikkien toivakkalaisten yhteinen harrastus- ja juhlapaikka, kiteytti Jouni Syvänperä kiittäessään talkoolaisia.