Toivakan koulukeskus järjesti Toivakkafest -tapahtuman

Keskiviikkona 20.5 pidettiin pääasiassa valinnaisen yrittäjyysopin kurssilaisten sekä opettajien työryhmän suunnittelema Toivakkafestivaali.
Toimintapäivän aikana luokat ehtivät kiertää useissa eri pajoissa, joissa valvojina toimivat yhdeksännen luokan oppilaat muutamien opettajien avustamana. Pajat olivat kaikki erilaisia aihepiireiltään, sillä luvassa oli liikuntaa, käsitöitä, taidetta, karaokea ja paljon muuta. Katukoris- ja jalkapallopiste toimivat liikunnan saralla pelattavina urheilulajeina. Taidepuolella Marita Hintsa- Sillgren opasti oppilaita sanomalehdestä tehtävien majojen rakentamisessa. Lopputuloksensa syntyi persoonallisia rakennelmia, jotka kuitenkin kaikki olisivat voineet toimia käytännöllisyytensä vuoksi väliaikaisesti oikeina asumuksina. Rapina, Keski-Suomen sanataideyhdistys piti omaa sarjakuvapajaansa luokassa 8. Yhdistyksen tarkoituksensa on järjestää sanataidepalveluja kouluille ja muille sanataiteesta kiinnostuneille.
Kierrätyspisteessä tehtiin käsitöitä kierrättämisen normeja noudattaen. Tekstiilipajaa hoidettiin kotitalous- ja käsityöopettajan Carita Kortteisen ja Kirsti Kukkosen voimin.
Iltapäivällä nähtiin ilmaisutaidon ryhmäläisten ikioma näytelmä, joka kantoi nimeä ”Romeo ja Juulia”. Näytelmää oli paikka paikoin muunneltu, mutta lopputuloksena oli viihdyttävä puolituntinen, joka sekä nauratti että vakavoitti.
Romeon osaa näytteli Aleksi Kovanen ja Juulian roolin suoritti Jonna Viinikainen.
Näytelmän jälkeisen tauon jälkeen saimme nauttia koomikko Mikko Vaismaan esityksestä, jossa hän sujuvasti nauratti kanssakuulijoitaan kertoilemalla esimerkiksi ihan arkipäiväisiin sattumuksiin kohdistuvia sketsejä. Oppilaat pitivät kovasti esityksestä.
Viimeisenä kohokohtana nähtiin vielä oppilaiden ja opettajien välinen salibandyottelu, joka tiukan taistelun jälkeen päättyi tasalukemiin, 5-5.
Toivakkafestiä oli kaavailtu pidettäväksi jo pitkään, ja siksipä se oli mukava ja onnistunut tapahtuma näin koulun loppumisen kynnyksellä. Samankaltaisia tapahtumia toivotaan järjestettäväksi myös tulevaisuudessa, sillä ne antavat ainoastaan positiivista sisältöä Toivakan yhteistyökykyiselle koulukeskukselle.