Historiaa ja nykypäivää

Paikallisuutiset-lehti on perustettu vuonna 1964. Se on pitkän historiansa ajan ollut Jyväskylän kaupungin reuna-alueiden (entinen Jyväskylän maalaiskunta) sekä ympäristökuntien oma paikallislehti. Viime vuosina päälevikkialueiksi ovat vakiintuneet Uurainen ja Toivakka.

Lehti on ilmestynyt aikaisemmin nimillä Jyväskylän Ympäristölehti ja Jyväskylän Ympäristö ja maalaiskunta –lehti. Vuodesta 1998 alkaen lehden nimi on ollut PaikallisUutiset.

Lehdellä on ollut eri omistajia, mutta se ei koskaan ole ollut osa suurta lehtitaloa. Ensimmäinen omistaja ja päätoimittaja oli Väinö Mikkola, jonka työtä jatkoi hänen poikansa Hannu Mikkola. Nuori päätoimittaja Hannu Mikkola menehtyi lasketteluonnettomuudessa Alpeilla. Toimittaja Mauno Ihanti otti ohjakset käsiinsä ja hänestä tuli Jyväskylän Ympäristölehden nimellä tuolloin ilmestyneen julkaisun päätoimittaja.
Muita vuosien varrella päätoimittajan pestiä hoitaneita ovat ainakin Carita Forsman, Vesa Olkkonen, Mikko Terävä ja Markku Parkkonen. Vuodet 2012-2022 lehden kustantajana toimi Viestipantteri Oy ja lehden päätoimittajana Lea Lerkkanen.

Korpilahti-lehteä julkaiseva VanhaUkkola, Maarit Nurminen osti PaikallisUutiset kesälä 2022. Vuodesta 2003 lehdessä työskenellyt Hanna Lahtinen toimii nykyään vastaavana päätoimittajana, pitkäaikaiset avustajat Tmi Veikko Ripatti (Toivakka) ja Tellervo Lehtoranta (Uurainen, Tikkakoski) tuottavat suuren osan lehden sisällöstä. Lehden viikottaiset, paikallisväritteiset pilapiirrokset syntyvät Kuohulla Mika Lassilan piirtäminä.

PaikallisUutisilla ei ole enää eriilistä toimitusta, vaan lehti syntyy päätoimittajan kotona. Pääasiallisesti asiointi tapahtuu puhelimella tai sähköpostilla, mutta toimittaja on tavattavissa myös Uuraisten kunnanvirastolla torstaisin klo 10-12 ja Toivakan K-market Perälässä kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 15-18.