Historiaa ja nykypäivää

Paikallisuutiset-lehti on perustettu vuonna 1964. Se on pitkän historiansa ajan ollut Jyväskylän kaupungin reuna-alueiden (entinen Jyväskylän maalaiskunta) sekä ympäristökuntien oma paikallislehti. Viime vuosina päälevikkialueiksi ovat vakiintuneet Uurainen ja Toivakka.

Lehti on ilmestynyt aikaisemmin nimillä Jyväskylän Ympäristölehti ja Jyväskylän Ympäristö ja maalaiskunta –lehti. Vuodesta 1998 alkaen lehden nimi on ollut PaikallisUutiset.

Lehdellä on ollut eri omistajia, mutta se ei koskaan ole ollut osa suurta lehtitaloa. Ensimmäinen omistaja ja päätoimittaja oli Väinö Mikkola, jonka työtä jatkoi hänen poikansa Hannu Mikkola. Nuori päätoimittaja Hannu Mikkola menehtyi lasketteluonnettomuudessa Alpeilla. Toimittaja Mauno Ihanti otti ohjakset käsiinsä ja hänestä tuli Jyväskylän Ympäristölehden nimellä tuolloin ilmestyneen julkaisun päätoimittaja.
Muita vuosien varrella päätoimittajan pestiä hoitaneita ovat ainakin Carita Forsman, Vesa Olkkonen, Mikko Terävä ja Markku Parkkonen. Nykyisin lehden kustantajana toimii Viestipantteri Oy ja lehden päätoimittajana Lea Lerkkanen.

Lehden toimitus on Uuraisilla osoitteessa Virastotie 2. Henkilökuntaa on päätoimittaja-toimitusjohtajan lisäksi työsuhteisena toimittaja Hanna Lahtinen, sekä alueilla toimivat avustajat Jenni Partanen (Toivakka), Tellervo Lehtoranta (Uurainen, Tikkakoski) ja Eetu Salmi. Toivakassa juttuja tekee lisäksi Tmi Veikko Ripatti. Lehden viikottaiset, paikallisväritteiset pilapiirrokset syntyvät Kuohulla Mika Lassilan piirtäminä.