Tarja Juottonen jäi eläkkeelle

Haikein, mutta odottavin mielin Toivakan pitkäaikainen kunnansihteeri Tarja Juottonen kahvitteli entisten ja nykyisten työtovereitten, luottamushenkilöitten ja yhteistyökumppaneitten sekä kuntalaisten kanssa kunnanvirastolla perjantaina. Oli tullut aika leikata täytekakkua eläkepäivien alkamisen kunniaksi – 34 vuotta ovat menneet kuin humauksessa.
Kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin sai jyväskyläläisen Tarja Juottosen kauppaopiston jälkeen hakeutumaan Tampereen Yliopistoon. Kun maisterinpaperit olivat taskussa, ensimmäinen kunnan työpaikka löytyi Juankoskelta, mutta heti, kun Toivakassa tuli hakuun kunnansihteerin virka, hän päätti: se on minun paikkani. Perhesiteet ja kotiseutu Keski-Suomessa vetivät puoleensa, vaikka kunta olikin tuttu vain linja-auton ikkunasta ja kesätyöpaikasta puhelunvälittäjänä.
– Enkä ole katunut Toivakkaan tuloa, päinvastoin. Vaikka muutos on ollut valtava erityisesti maataloudessa, rakentaminen on lisääntynyt, kulkuyhteydet parantuneet ja tiedonvälityksessä siirrytty kokonaan uudelle vuosituhannelle, perusasiat ovat edelleen samat, Tarja Juottonen miettii.
– Toivakan vahvuuksia ovat edelleen rauhallisuus ja kaunis luonto, mutta toisaalta Jyväskylän tarjonta on ihan ovella. Vuodet ovat tuoneet monia ystäviä ja sitoneet tiiviimmin tänne.