Tappuraharjun koulua puretaan jo

Uuraisten kirkonkylän maisema muuttuu. Entinen ala-asteen ylärakennus, ns.Tappuraharjun koulu, on purkutuomiolla. Purkutyötä tekemään on valittu viidestä hakijasta Konetyö Loukkumäki kokonaishintaan 77700 euroa. Työt on aloitettu 11.2. ja niiden odotetaan valmistuvan huhtikuun loppuun
mennessä.
Helmikuun lopussa vanhat alkuperaiset hirret ovat jo paljastuneet purkutöiden edistyessä. Historiallisesti arvokkaat, osin hyväkuntoiset hirret ovat urakoitsijalta ostettavissa.
Tappuraharjun kaava-alueen kunnallistekniikan urakointi alkaa keväällä 2010. Kunnan suunnitelmissa on tarkoitus pyytää kokonaisurakka, johon sisältyvät myös tele- ja sähkötyöt sekä katuvalaistus.
Kirkonkylän Tappuraharjun kansakoulu rakennettiin vuonna 1889. Vuosina 1955-1973 siinä toimi 5-luokkainen Uuraisten Yhteiskoulu. Sen lakattua peruskouluun siirtymisen takia syksyllä 1973 kirkonkylän ala-asteelaiset siirtyivat ns.kivikoululta Tappuraharjulle. Kivikoulu jäi yläasteen käyttöön. Uuden koulukeskuksen valmistuttua 2004 ei opetustyötä Tappuraharjulla ole tehty.