Sininen sotilassoittokunta on kolmekymppinen

Ilmavoimien Soittokunta on Ilmasotakoulun alainen perusyksikkö ja Suomen ainoa sinisissä väreissä esiintyvä soittokunta. Muista Puolustusvoimien soittokunnista se eroaa myös musiikkilinjallaan, jossa perinteisen puhallinorkesteri- ja sotilasmusiikin klassikoiden rinnalla on aina soinut vahvasti viihteellinen sointi.
Ilmavoimien Soittokunnalla on noin 150-180 esiintymispäivää vuodessa eli keskimäärin joka toinen päivä jossain päin kajahtaa Ilmavoimien soundi. Väliajat harjoitellaan.
Päätehtävänä on luonnollisesti huolehtia Ilmavoimien ja Keski-Suomen alueen joukko-osastojen sotilasmusiikista. Soittokunta vierailee usein myös maanpuolustusjärjestöjen ja muiden puolustusvoimien maanpuolustustyötä tekevien sidosryhmien tilaisuuksissa. Esiintymisistä noin puolet on puolustusvoimien ulkopuolisia tilaisuuksia.
Myös yhteisöt, liikeyritykset ja yksityishenkilöt voivat tilata soittokunnan esiintymään tilaisuuksissaan maksua vastaan.
Tänä syksynä on juhlavuoden kunniaksi luvassa erityistä herkkua, sillä pääkonserttiin 23.11 saapuu solistiksi Tomi Metsäketo, jonka moni muistaa ”Tanssii tähtien kanssa” –ohjelmasta.
”Oikealla” alallaan musiikissa Tomi Metsäketo on nuoresta iästään huolimatta ollut jo monessa mukana ja julkaissut neljä levyä. Savonlinnan Oopperajuhlien, Suomen Kansallisoopperan ja Cantores Minores –kuoron jälkeen hän on valmis astumaan Ilmavoimien soittokunnan solistiksi.
Soittokunnalla on meneillään myös juhlavuoden teemaan soveltuva levytysprojekti. Järjestyksessä seitsemäs levy putkahtanee ulos loka-marraskuun vaihteessa.