Sehän on Määräsen Niilo!

Joka kellii isosiskonsa Ainon sylissä ja on Uuraisten vuoden 2015 ensimmäinen vauva. Laskettu aika oli uudenvuoden päivänä ja joulunseutu kului perheessä jännittäessä, milloin lähtö tulee. 52-senttinen ja 3,7 kiloinen Niilo malttoi kuitenkin odottaa yli vuodenvaihteen, syntyi vuoden kolmantena päivänä ja teki viisivuotiaasta Ainosta isosiskon. Kahdesta tunnista oli kiinni, etteikö sisaruksille tullut sama syntymäpäivä.
Niilon vanhemmat Elli Ikonen ja Jani Määränen ovat asuneet vajaat 10 vuotta rakentamassaan talossa Oskarintiellä ja viihtyneet hyvin paikkakunnalla, jonne kummallakaan ei ollut sukulaisuus- tai muita siteitä entuudestaan.
– Asuimme Vantaalla, mutta halusimme muuttaa Keski-Suomeen, koska meillä on mökki Janin vanhempien kotiseudulla Karstulassa, Elli Ikonen kertoo.
Perheen yhteinen harrastus on metsästys – etenkin jäniksenmetsästys suomenajokoirilla.
– Aluksi asuimme jonkin aikaa Jyväskylässä. Uuraisilla oli silloin tarjolla isoja ja edullisia tontteja ja aika nopeasti teimme rakentamispäätöksen. Tämä on sopivan rauhallinen taajama, palvelut meille aivan riittävät, hän jatkaa.
Jani Määränen työskentelee Tampereen pelastuslaitoksella ja Elli Ikonen palaa tiiminvetäjäksi energia-alan asiantuntijayritys Energiakolmioon äitiysloman jälkeen.
– Koska teen työvuoron vain pari kertaa viikossa, ei minulle tule työmatkakilometrejä sen enempää kuin päivittäin Jyväskylässä töissä käyvällä Ellilläkään, Jani Määränen kertoo.
Minkäänlaista lintukotoajatusta Ikonen-Määräsen pariskunnalla ei Uuraisille muuttaessa ollut.
– Uurainen on ihan yhtä hyvä paikka kuin mikä tahansa muukin. Itse olen elänyt lapsuuteni itävantaalaisessa lähiössä. En usko, että asuinpaikalla on merkitystä, vaan muut asiat määrittelevät hyvän lapsuuden, Elli Ikonen sanoo.
Niilo saa kasvaessaan itse päättää elämänsä suunnan, mutta pieniä toiveita vanhemmilla on.
– Ihan tavallisen hyvää elämää toivon, toivottavasti oppii metsästämään, Elli Ikonen sanoo.
– Eikä ryhdy palomieheksi, Jani Määränen lisää.