Secto Rally Finland valtasi Toivakan keskustan

Secto Rally Finlandin viimeisten erikoiskokeitten välinen kokoomatauko järjestettiin Toivakan keskustassa. Toivakkatalon edusta ja kirjaston parkkialue oli jo lauantaina aidalla eristetty. Se haluttiin pitää tyhjänä saapuvista asuntoautoista ja muista parkkipaikan tarvitsijoista. Toivakan kesämarkkinoita ei tänä vuonna järjestetty, mutta nyt tuli markkinaväelle oiva tilaisuus ja niinpä kokoomataukopaikan ympäristöön järjestettiin Rallimarkkinat.

Paikalla oli monenlaista myyntikojua ja ruokailupistetä. Toivakan kokoomatauosta omalta osaltaan viestivät yrittäjien tuloreiteille ripustamat eri kansojen liput. Kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen ei peitellyt iloaan kokoomatauon sijoittumisesta juuri Toivakkaan.


– Olemme superiloisia, että saimme järjestää tällaisen tapahtuman. Toivottavasti saamme tästä jokavuotisen perinteen. Olemme tehneet paljon töitä tämän eteen. Rallimarkkinat olivat nyt myös paikallaan, kun kesämarkkinoita ei ollut. Kiitän kaikkia järjestöjä, yrityksiä ja kunnan henkilökuntaa yhteistyöstä ja onnistuneesta tapahtumasta.


Juontajaksi kunta oli kutsunut Kaarinasta Miika Mansikkamäen. Hän hoiti kuulutukset mallikkaasti ja yleisö pysyi ajan tasalla alueen toiminnoista ja siitä, mitä kaikkea ralliautojen parkkipaikan ympärillä oli tarjolla. Lehdistöparkissa kilpailijat pysähtyivät, tekivät renkaanvaihtoja, putsasivat tuulilaseja ja ennen kaikkea joutuivat median kysymysten kohteeksi.


Esapekka Lapin saapuessa lehdistöparkkiin, hänen autonsa ei ollut parhaassa mahdollisessa kuosissa. Hän ajoi autonsa ympäri Oittilan erikoiskokeella ja joutui viimeisen Ruuhimäen erikoiskokeen ajamaan ilman tuulilasia. Parkissa Toivakassa pahoin rikkoutunut tuulilasi lähti kartturin Janne Fermin potkimana irti korirakenteista. Lapin ilme kertoi harmituksesta, mutta onneksi hänellä oli sen verran hyvä etumatka seuraavana tuleviin, että kolmossija säilyi loppuun asti.


– Huomasin vain, että kovasti rytisi. Kertoivat, että kolmasti meni auto ympäri. Nyt jännätään ollaanko maalissa kolmansia vai neljänsiä, Lappi totesi ennen viimeistä erikoiskoetta.


Kalle Rovanperä oli varsin rauhallinen ja harmitteli ainoastaan sitä, että perjantaina joutui ajamaan aura-autona latua muille. – Siinä menetimme sijoituksia ja lopussa ei kiri aivan riittänyt Ott Tänakin kukistaminen.


Toivakkatalon parkkipaikka oli täysin yleisön ympäröimä. Paikalle tulleet pitivät ratkaisua kokoomatauosta Toivakkaan onnistuneena kaikkine oheistapahtumineen.

Veikko Ripatti