Rakkaudesta kukkiin ja asiakaspalveluun

Toivakan Rauta-Tuliainen 10-vuotis- ja Veijo Heinosen 60-vuotisjuhlakonsertissa kiitolliset kauppiaat palkitsivat uskollisen työntekijänsä. Kukkaosaston tiskillä asiakkaille tutuksi tullut Miia Mäkelä saa työnantajaltaan tunnustusta.  Samassa yhteydessä yritys palkitsi rautapuolen myyjänä viisi vuotta toimineen, sittemmin yrittäjäksi siirtyneen Markku Saleniuksen.
– Miia on meille suoranainen aarre. Hän on palvelualtis, työnsä hyvin tekevä luotettava työntekijä. Hän palvelee kaikkia asiakkaita tasapuolisesti ja aina yhtä kohteliaasti, toteaa Paula Heinonen.
Miia Mäkelä sai kauppakamarin myöntämän pronssisen ansiomerkin 15 vuotta kestäneestä yhtäjaksoisesta työstä Heinosten perheyrityksen työntekijänä. Mäkelä aloitti myyjän työt kukkien parissa jo ennen Toivakan Rauta-Tuliaiseen siirtymistään.
– Olin aikoinaan pari vuotta Toivakassa kukkakauppaa pitäneen leivonmäkisen Liiaksen kukkamyyjänä. Noina aikoina kävin Piikkiössä kukka-alan kursseilla ja opin siellä kukkaseppelten ja kukkalaitteiden teon.
On vaikea sanoa monenko hautajaisten kukkalaitteet Mäkelä on työssään tehnyt. Niitä tehdessä joutuu ajatuksissaan matkaamaan edesmenneitten, usein tuttujenkin elämään ja ottamaan osaa omaisten suruun. Toisaalta iloiset perhejuhlat, kuten syntymäpäivät, ristiäiset ja häät lämmittävät myös kukkakauppiaan sisintä. Mäkelä on kokenut Rauta-Tuliaisessa työskentelyn antoisana ja monipuolisena.
– Työni on kattanut kukka-alan lisäksi kaikenlaisen puurtamisen yrityksen moni-ilmeisessä palvelutarjonnassa. Työssäni osallistun rautakauppatuotteiden myyntiin, kahvilanpitoon ja matkahuollon palveluihin. En todellakaan olisi 15 vuotta sitten voinut kuvitella, että olisin samassa työpaikassa koko tämän ajan. Asiakastyö on antanut sisältöä elämääni ja kiitän työnantajaani ja kaikkia asiakkaitamme näistä vuosista ja haluan jatkaa tässä työssä edelleen.

Veikko Ripatti