Rakentaja uskoo kerrostalounelmaansa

Uuraisten korkeimpaan taloon tulee viisi kerrosta ja 18 asuntoa. Yhdeksän on myyty.
– Riittää hyvin, että asuntoja varataan yksi kuukaudessa, laskee Kujala.
Kujalalla on kokemusta. Hän on rakentanut 112 asuntoa, joissa kaikissa asutaan. Alkuperäinen omistaja on saattanut myydä asunnon ja yhtä poikkeusta lukuunottamatta myynti on tuottanut voittoa.
– Mitä aikaisemmin asunnon varaa, sitä enemmän voi vaikuttaa huonejärjestykseen, kaapistoihin ja materiaaleihin. Mutta on asialla toinenkin puoli: valmista on ehkä mukavampi ostaa, kuin vielä monttuna näkyvää asuntoa, on Kujala monesti kokenut.
Kokemusta todellakin on. Kun kerrostalo Saarijärvellä oli kattovalmis, viikossa myytiin neljä asuntoa. Eikä
rohkeutta Kujalalta puutu. Hän liikkuu luontevasti työmaalla, joka kuhisee kuin muurahaispesä. Nosturi piirtää pilviä, rekat tuovat hiekkaa, soraa ja elementtilasteja, okranväristä tiiliseinää on jo pitkälti näkyvissä, työmiehet huutelevat ohjeita ja kysymyksiä, puhelin soi ja uteliaitakin poikkeaa silloin tällöin.
– Urakointityöllä ja pienestä omakotitalosta aloitin, sitten tehtiin rivitalo ja tuntumaa ja luottamusta on tullut.
Pienellä porukalla on mahdollista rakentaa isojakin kohteita, joiden asioita pystyy suunnittelemaan pitkälle eteenpäin. Puoli vuottakin voidaan vain tehdä suunnitelmia ja punoa strategiaa. Silloin työkään ei ole niin kiireistä ja hektistä, tietää Kujala.
Kujala on pantu paljon vartijaksi, sillä hänellä on kuusi miestä töissä. Uuraislaisia aineksia käytetään, palkkeja saadaan Kangashäkin Betonilta, aliurakoitsijoita tarvitaan, niin että kyllä Uuraisillakin nautitaan työmaasta.
Rakentajan katse harhailee vastarannalle. Jospa sinnekin…
Nyt eletään kuitenkin vielä tätä päivää ja tehdään Uuraisten Unelmaa, hissikerrostaloa.