Raiku siirtyi seuraavalle vuosisadalle

Uuraisten Raiku sai juuri niin arvokkaat ja lämminhenkiset juhlat kuin ansaitsikin viime sunnuntaina. Alun perin juhlia piti jo helmikuussa, kun sata vuotta perustamiskokouksesta tuli täsmällisesti täyteen, mutta korona siirsi juhlat syksyyn. Yli 130 juhlavierasta sai nauttia monipuolisesta ohjelmasta, Irma Lappi-Lahtisen jouhikonsoitosta Viihdelaulajien kautta hanuristiyhtye Raikulipoikien esitykseen.
Raikulipoikien seniori on parikymmentä vuotta Raikua nuorempi Taisto Lähteelä ja juniori hänen poikansa Seppo Lähteelä, kokoonpanoon kuuluvat myös Pertti Lähteelä ja Eino Kuitunen.
Uuraisten Liinojen 2012-2014 syntyneiden Kiteet-voimisteluryhmän esitys oli hieno osoitus toimivasta yhteistyöstä kunnan toisen urheiluseuran kanssa.


Juhlapuhuja, monien suomalaisten ja kansainvälisten urheilujärjestöjen puheenjohtajana toiminut, entinen kansanedustaja ja professori Kalevi Olin suitsutti seuran saavutusten lisäksi myös Uuraisten kunnan panostuksia liikuntapaikkoihin. Tärkein syy mikä hänet Uuraisille houkutti, oli kuitenkin hänen suuresti arvostamansa seuran kunniapuheenjohtaja Kauko Kivelä.


Anneli Kivelä, Helinä Kivelä ja Kalevi Nieminen olivat rakentaneet näyttelyn valokuvista ja esineistä satavuotisen matkan varrelta. Juhlan juonsi TUL:n Keski-Suomen piirin kunniapuheenjohtaja ja Uuraisten entinen liikuntasihteeri Heikki Mäkinen. Uuraisten Martat kakkukahvitti juhlaväen.

Hanna Lahtinen