Puurusen Puutarha on herännyt kevääseen

Talvilomaviikolla Uuraisten Kotaperällä on Puurusen puutarha herännyt kevääseen. Pikkutaimet ovat tulleet esikasvattajilta ja neljän naisen energialla tuhatmäärin ruukkuja täytetään turvemullalla taimien kasvualustaksi. Pelargonit, orvokit ja marketat seistä napittavat terhakkaina siirtopöydillä.
– Osaisipa varautua ja tietäisipä, mikä on kevään hittikukka tai edes -väri. Toisaalta usein asiakas haluaa sen, mikä edellisvuonnakin hyvin kasvoi, tietää puutarhayrittäjä Sanna Puurunen-Kivelä.
Sanna valittiin Jyväskylän Paviljongin suurjuhlassa tammikuussa Uuraisten Vuoden Yrittäjäksi. Vanhempiensa työtä jatkaneelle ja viisitoista vuotta kesäkukkien kasvattajana toimineelle asia oli iloinen yllätys.
– En olisi selvinnyt kaikista töistäni yksin. Minulla on ollut onni saada osaavia ja ahkeria työntekijöitä. Palkinto koskee heitäkin ja tietenkin hyviä asiakkaitani, jotka uskollisesti joka kevät tulevat kukkia hakemaan. Keväällä juodaan palkintokahvit toukokuun lopulla pidettävillä puutarhapäivillä, lupaa Sanna.
Puurusen Puutarhalla vain pieni osa taimista kasvatetaan itse siemenistä. Valtaosa hankitaan parin sentin mittaisina pikkutaimina tai pistokkaina, kuten pelargonit turvepoteissa. Suuri muovikasvihuone antaa taimille lämpöä. Lämpö hotkaisee öljyä rapiat 20 000 litraa vuodessa ja sähköäkin paljon.
Sannan vuodesta neljä kuukautta on mitä kiireisintä työaikaa. Talvikaan ei ole kissanpäiviä. On kasvihallien siivousta ja kunnostusta, lapiointia ja paperitöitä. Naapuriapuakin tarvitaan lumen aurauksessa.
– Onneksi asumme kaiken keskellä, kolmen kunnan, Multian, Petäjäveden ja Uuraisten sydämessä. Tänne on lyhyt matka asiakkaiden tulla monesta suunnasta, sanoo Sanna Kotaperän Hankamäentien yrityksestään.