Puikkosta aina tarvitaan

Viemäritukokset eivät kysy lupaa tullakseen, eivätkä aina ilmoita siitä talollisille etukäteen. Tukos voi olla talon oman tontin alueella tai kauempana kunnan verkostossa.
Joulupäivänä 25.12. tukoksesta kärsi toivakkalainen omakotitalo. Miten toimia, kun esimerkiksi kunnan verkostossa oleva viemäri tukkeutuu?
Ensin on soitettava kunnan vesi- ja viemärilaitoksen hoitajille, joista joku päivystää myös juhlapyhinä. Sieltä päivystäjä tarvittaessa tilaa paikalle Puikkosen loka-auton viemärin aukaisukalustoineen.
Ongelma tahtoo vanhoissa viemäreissä olla se, että niiden sijainnista ja kulkusuunnasta ei ole tehty kartoitusta. Parhaillaan vesi- ja viemärilaitoksen hoitajat kartoittavat viemäreitä sitä mukaan kuin niitä joudutaan operoimaan. Näin tapahtui tälläkin kertaa. Sydän-Suomen Kuljetuksen Tapio Puikkosen ja Toivakan vesi- ja viemärilaitoksen päivystävän hoitajan Pekka Koivusen uurastuksella viemärin puhdistuskanavat löytyivät. Viemäri saatiin avattua ja vesi pesuhuoneesta poistui. Näin viemärinhajuiseen jouluun jo kiusaantunut perhe pääsi jatkamaan joulua huomattavasti raikkaammissa tunnelmissa, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.

Vähitellen kyläläiset toinen toisensa jälkeen pyysivät Puikkosta heidänkin likakaivojensa tyhjennykseen.

Sydän-Suomen Kuljetus Oy:llä on jo pitkäaikainen kokemus jätehuollon parissa. Palvelut kattavat jätehuollon eri tarpeet sekä viemäreiden kuvaukset ja tukkeutuneiden viemäreiden aukaisun
Työ alkoi Tapio Puikkosen toimesta 13.2.1976 eli yrityksen iäksi tulee ensi helmikuussa jo 45 vuotta.
Puikkonen aloitti ensin oman kaivon tyhjennyksillä traktorivetoisen lokasäiliön ja pumpun kera. Vähitellen kyläläiset toinen toisensa jälkeen pyysivät Puikkosta heidänkin likakaivojensa tyhjennykseen ja seurauksena oli oman Sydän-Suomen Kuljetus -nimisen firman perustaminen jäteautoineen.
Nykyään toiminta kattaa lisäksi Mörkökorven jäteaseman palvelut. Vuonna 2014 yrityksen johtoon astui tytär Hanna Puikkonen. Yrityksen kotipaikka on Lievestuore, ja toiminta-aluetta ovat Hankasalmi, Joutsa, Kangasniemi, Laukaa, Toivakka ja koko Jyväskylä.
Puikkosella on yrityksessään ympärivuorokautinen päivystys esimerkiksi viemäritukkeutumisten varalle.

Veikko Ripatti