Pro Marjoniemi-kannatusyhdistys vuokraa vanhan pappilan

Hakijoita ilmoittautui vain yksi, Pro Marjoniemen kannatusyhdistys ry. Se on huolestuneena seurannut alueen käyttöä, avustanut ja tukenut toimintaa usellla talkoilla. Neuvottelujen jälkeen seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt vuokrata paikan Pro Marjoniemelle.
Toiminnan pyörittämisestä vanhassa pappilassa vastaa 1.11 alkaen lähinnä yhdistyksen hallitus. Siihen kuuluvat puheenjohtaja Heikki Tukiainen ja jäsenet Anneli Bärlund, Simo Koskinen, Tellervo Lehtoranta ja Sirkka Salminen sekä hankkeessa tiiviisti mukana olevat varajäsenet Vaito Isomöttönen ja Irene Kivelä.
Pro Marjoniemi-yhdistyksessä on yli 40 maksavaa jäsentä, joiden toivotaan osallistuvan talkootyöhön kuten pappilan restauroinninkin aikana. Kaikki toiminta tapahtuu yhdistyksen ja seurakunnan hyväksi pappilakulttuuria vaalien.
– Marjoniemessä tulemme järjestämään huomattavasti enemmän uuraislaisille suunnattuja tapahtumia sekä erilaisia leirejä , kulttuuri- ja musiikkitilaisuuksia, retriittejä ja elämystapahtumia, lupaa puheenjohtaja Heikki Tukiainen.
Marjoniemeen on jo marras- joulukuuksi sovittu useita tapahtumia ja jouluateriakokoontumisia. Paikka soveltuu erinomaisesti kaikenlaisten perhejuhlien pitoon ja yhdistysten ja järjestöjen kurssi- ja kokouspaikaksi. Sen hotellitasoisiin huoneisiin voi kerrallaan majoittua 28 henkilöä. Päärakennuksen lisäksi käytössä ovat väentupa ja aittakappeli, rantasauna ja kesäkäyttöisiä mökkejä.
Pro Marjoniemestä tulee vanhan pappilan kolmas vuokraaja peruskunnostuksen jälkeen. Ennen Ahosen veljeksiä sitä johtivat Eija Rantanen ja Jaime Sierra Martin, jotka tulivat Marjoniemeen Espanjasta. Uusi vuokraaja ei käytä Poukama -nimeä, vaan ottaa kayttöön entisen nimen Vanha pappila.
Uuraisten seurakunnan ja Pro Marjoniemen välinen vuokrasopimus allekirjoitettiin kirkkoherranvirastossa lokakuun viimeisenä päivänä. Seurakunnan puolelta allekirjoittamisen suorittivat Kirkkoherra Mervi Äyräväinen ja kirkkoneuvoston puheenjohtaja Virpi Lapinoja.