Pankinjohtajan huoneeseen syntyi kauneushoitola

Kosmetologipalvelu Anna-Maria etsiskeli vajaan vuoden verran toimitiloja Toivakan keskustasta. Sitten yrittäjä Anna-Maria Harju-Laurila ja monialayrittäjä Urpo Reinikainen tapasivat ja ongelmaan löytyi toimiva ratkaisu. Keskustassa oli Reinikaisen omistuksessa entinen pankin kiinteistö, johon kosmetologin työtilat sopivat mainiosti.
Harju-Laurila on vajaa vuosi sitten suorittanut SKY-kosmetologin tutkinnon ja tehnyt alan töitä kotona sekä Jyväskylän seudulla kiertäen. – Kosmetologipalvelut ovat luonteeltaan sellaisia, että ne tarvitsevat kiinteän liiketilan. Kaikki eivät halua kosmetologia kotiinsa. Viihtyisä ja siisti hoitoympäristö on vähän kuin osa hoidon tuomaa mielihyvää, mietti Anna-Maria Harju-Laurila lauantain avajaishyörinän hetkeksi tauotessa.
Hoitohuoneeksi remontoitiin entinen pankinjohtajan huone. – Tässä on jo avajaispäivänä monet muistelleet, miten ovat lakki kourassa tulleet tähän huoneeseen, nauraa Anna-Maria Harju-Laurila esitellessään asiallisia ja toimivia hoitotiloja.
Tyhjänä kummitellut entinen Osuuspankin kiinteistö saa sisälleen nyt kauneushoitolan, mutta muutakin elämää taloon on tulossa. Avajaisissa onnittelukäynnillä ollut vuokraisäntä Reinikainen suunnitteli vuokraavansa pankkisalia kokouskäyttöön tarvitseville. Reinikainen osti kiinteistön pankin lopettaessa kuutisen vuotta sitten.
Talon takaosassa on meneillään remontti ja myös siihen on suunnitteilla yritystiloja. Mikä yritys sinne sitten tulevaisuudessa sijoittuukaan, siitä ollaan vielä vaitonaisia. – Neuvoteltu on jo erään yrittäjän kanssa, katsotaan nyt, Upi Reinikainen sanoo salaperäisesti.