Palotarkastukset Toivakassa

Tämänkertainen tarkastus suoritetaan Laukaan, Hankasalmen, Joutsan ja Toivakan paloasemien henkilöstön yhteistoimintana. Nyt on kahden päivän aikana tarkoitus tarkastaa 60 kiinteistöä.
– Palotarkastuksessa katsotaan, että kunnossa ovat osoitejärjestelmän näkyvyys, kiinteistön tikkaisto savupiipulle, palovaroittimet, joita tulee olla yksi varoitin 60 neliötä kohti / asuinkerros. Lisäksi tarkastetaan sähkölaitteiden turvallisuus ja mahdolliset autotallien ja autosuojien palo-osastointien kunto. Myös mahdollinen kattilahuone ja polttoainevaraston osastointi tarkistetaan.
Huomiota kiinnitetään lisäksi mahdolliseen keskuslämmityskattilan öljysäiliöön.
– Öljysäiliön osalta katsotaan hankintavuosi, materiaali, sijainti, eli onko säiliö maan alla vai maan päällä. Samalla tarkistetaan säiliön viimeinen tarkastuspäivämäärä ja ylitäytön estin.
Nestekaasun ja palavien nesteiden säilytys kiinteistössä vaatii myös huomiota.
Erityyppisten lämmitysjärjestelmien toimivuuteen ja kuntoon kiinnitetään huomiota. Esimerkiksi sähkölämmityksen osalta huomioidaan se, että verhot eivät ylety pattereihin asti ja pattereiden kiinnitys tulee olla tukeva ja oikein asennettu.