Palokan koululaisilla kansainvälinen puunistutuspäivä

Uuraisilla Jokihaaran takametsien hakkuuaukiolla vietettiin toukokuun lopulla UPM:n maailmanlaajuista puunistutuspäivää. Puuyhtiö toteutti sen yhteistyössä Environment-verkkokoulun kanssa. Koululaiset tuotiin hennonvihreään kevätmetsään Palokan yläasteelta ja johdatettiin istutus-, metsänhoito- ja tuoterasteille, kuten tuhannet muut koululaiset ympäri maailmaa samana päivänä 22.5.
Oppilaat saivat metsäalan ammattilaisilta kansainvälistä tietoa metsien tärkeydestä.
– Metsät ovat tärkeä osa luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa. Ne ehkäisevät ilmastonmuutosta ja vähentävät eroosio- ja tulvariskejä, kertoi Pasi Hakkarainen UPM:sta kolmosrastilla, missä opeteltiin metsänhoidon eri vaiheita istutuksesta raivaukseen, kasvatushakkuuseen ja korjuuseen saakka.
Mestarimetsuri Tuomo Piesanen opetti oppilaille oikeaa istutustekniikkaa. Pottiputkea pääsi kokeilemaan Joni Äijänen. Ja sinne upposi taimi pienen kohouman harjalle kunttamaan suojaan juuret neljän sentin syvyydelle painettuna turvaan tukkimiehen täiltä.
Puun käyttöä mitä erilaisimpiin tuotteisiin esittelivät viestintäassistentti Johanna Vierula ja Jukka Koivumäki Silvesta Oy:sta. Leivinpaperi todettiin tärkeäksi ja tutuksi puutuotteeksi.
Vieraampia olivat taas älytarrat eri tuotteissa. Puu- ja muovijätteestä tehty rakennusmateriaali PROFI-tuote kulki kädestä käteen.
Korvat tarkkana oppilaat saivat kuulla, miten monimuotoinen, mutta myös herkästi vierasperäisistä tulokaslajeista häiriintyvä on suomalainen luonto ja miten tärkeää sen turvaaminen on.