Päivä paloasemalla vei sammutustaitoja koteihin

Toivakan paloasemalla vietettiin viime lauantaina valtakunnallista Päivä paloasemalla -päivää. Tänä vuonna teemapäivä avasi paloasemien ovet parilla sadalla paloasemalla.
– Päivän tarkoitus on esitellä pelastuslaitoksen kalustoa ja tiedottaa kodin paloturvallisuudelle tärkeistä välineistä ja niiden käytöstä, kertoi Kari Parviainen.


Paloaseman pihalla sai harjoitella kodeissa tärkeän sammutuspeitteen käyttöä ja tutustua myös sammuttimien käyttöön. Lapsille oli saatu Keski-Suomen pelastuslaitoksen pieni paloauto, jonka sisälle mahtui kaksi lasta kerrallaan.
– Sen sisälle saavat lapset mennä, mutta varsinaisiin paloautoihin ei voida nyt päästää ketään, johtuen kiristyneestä koronatilanteesta. Muutoin joutuisimme desinfioimaan autot sisältä.
Lisäksi lapset saivat kotiin viemisiksi pelastustoimeen liittyvän puuhakirjan. Toivakan paloasemalla koulutetaan myös nuoria toivoen, että heistä tulisi päteviä sammutusmiehiä.


– Tällä hetkellä meillä on seitsemän nuorta koulutuksessamme. Heistä ehkä kaksi tai kolme etenee hälytysosastoon. Ongelma maaseudulla on se, että nuoret siirtyvät opiskelemaan ammatteihinsa muualle ja samoin työelämä ei monillakaan avaudu Toivakassa, kertoi nuoriso-osastoa vetävä Kalle Ruokonen.
Tarjolla tapahtumassa oli makkaraa ja munkkikahvit, sekä lapsille mehua. Tarjoilusta vastasi palomiesyhdistys Toivakan Ruiskuveikot ja naisosasto Tuliset mimmit.

Veikko Ripatti

Avainsanat: