PaikallisUutisten digiuudistus on nyt valmis

Nyt se on vihdoin totta! Tilaajana voit bongata lehtesi osoitekentässä nimesi yläpuolella numerosarjan. Se on asiakasnumerosi, jonka avulla pääset kätevästi rekisteröitymään PaikallisUutisten digisisältöön, mikä tarkoittaa paperilehden näköisversiota, joka ilmestyy keskiviikkoisin klo 17, sekä pitkin viikkoa netissä julkaistavia uutisia. Digisisältöhän tuli automaattisesti osaksi kaikkia PaikallisUutisten tilauksia jo viime keväänä.

Asiakasnumero löytyy lehden etusivulta tilaajan nimen yläpuolelta. Suluissa olevaa numeroa ei huomioida.


Kirjautumiseen tarvitset oman sähköpostiosoitteen. Käyttäjätunnus on tilauskohtainen ja sen voi luoda vain yhden henkilön sähköpostiosoitteeseen.
Lisäksi tilaajana pääset selailemaan kaikkien vuoden 2014 jälkeen julkaistujen lehtien näköisversioita Lehtiarkiston kautta. Arkistossa on myös kätevä hakutoiminto, jonka avulla voit esimerkiksi tarkistaa milloin puolitoistakiloinen ruutana löytyi verkosta Saarisella tai milloin Kyynämöisellä katiskaan ui ankerias – tai muita yhtä tärkeitä yksityiskohtia elämästä kotiseudulla viimeisen lähes parinkymmenen vuoden aikana.

Kirjautumisohjeet löydät täältä rullaamalla sivua hiukan alaspäin.


Paperinen lehti ilmestyy jatkossakin aivan tavalliseen tapaan torstaisin ja jaetaan postilaatikoihin ja -luukkuihin postin aikataulujen mukaisesti.
Uudistuksen takana ei ole salaliitto, joka pyrkii tekemään kaikista kansalaisista netinkäyttäjiä, mutta kehitys kehittyy siihen suuntaan, että paperilehden jakaminen muuttuu koko ajan kalliimmaksi ja jotta lehteä ylipäätään pystytään julkaisemaan, on tilaajahintoja viimeistään ensi vuodenvaihteessa pakko päivittää vastaamaan enemmän todellisia kustannuksia. Tämä tarkoittaa paperisen lehden, eli paperi + digitilauksen hintojen korotusta vajaalla 10 eurolla vuodessa. Vastaavasti pelkän digitilauksen hinta tulee laskemaan hieman.
Joten jos tietokone, tabletti tai älypuhelin ei ole sinulle aivan vieras, niin kannattaa ainakin kokeilla paikallisia uutisia myös netin kautta luettuna. Uutiset jaetaan myös syötteinä PaikallisUutisten Facebookissa, josta pääset ne suoraan lukemaan, mikäli olet tilaaja ja kirjautunut sisään, muille tulee teksti: Haluatko lukea koko artikkelin.

PS: Ruutanan kalasti Saarisesta Juha Kainulainen 24.3.2016. Se painoi 1,55 kiloa ja maistui makoisalta, vaikka ruotoja oli todella paljon. Sargassomereltä Kyynämöiseen vaeltanut ankerias puolestaan päätyi Vaito ja Anna-Liisa Iso-Möttösen katistaan Tervaniemen karikolla 23.5.2016. Ihmettelyn jälkeen se päästettiin uiskentelemaan kohti uusia seikkailuja. Tästä voimme päätellä, että vaikka joka vuodelle osuu useita kymmeniä jättikaloja ja uusia ennätyksiä, niin vuosi 2016 oli seudulla lajikirjoltaan erityisen jännittävä kalavuosi.

Avainsanat: