Ohjelmatoimikunta on jakanut iloa jo 50 vuotta

Toivakan Vanhustentukiyhdistyksen ohjelmatoimikunta tarjoili laskiaisen hernekeiton ja laskiaispullan Kotisillan asukkaille kotiovelle.


– Näin korona-aikaan käytäntö on osoittautunut hyväksi. Saa nähdä, milloin rohkenemme taas järjestää yhteisiä tilaisuuksia. Kotisillan asukkaille tämä oli neljäs ovelle tarjoilu, vappuna on tarjoiltu munkit ja simat ja kahtena edellisenä vuonna joulun alla puuro, soppa ja pukin pussi, kertoo ohjelmatoimikunnan sihteeri Maire Jääskeläinen.
Toimikunnan puheenjohtajana toimii Tuula Särkkä ja jäseninä lisäksi Helena Voutilainen, Raija Rautanen, Jaana Lamberg, Eine Vesander ja Leena Ilmonen.


Kun Toivakkaan perustettiin Vanhustentukiyhdistys vuonna 1972 vanhusten rivitalon rakentamista varten, perustettiin samalla ohjelmatoimikunta, jonka tehtäväksi määriteltiin virkistystoiminnan järjestäminen paikkakunnan ikäihmisille. Alusta alkaen alettiin järjestää päivän kestäviä kesäretkiä lähiseudulle ja kauemmaksikin esimerkiksi Helsinkiin ja Turkuun.
– Pöytäkirjat kertovat, että vuoteen 2019 mennessä oli tehty 54 retkeä. Retket ovat olleet erittäin suosittuja, Jääskeläinen kertoo. Pöytäkirjoista löytyy edelleen tietoa, että 1990-luvulla oli ainakin kolmena laskiaisena hevosajelua. – HL

Avainsanat: