Nyt voit auttaa kauppareissulla

Ukrainalaisia saapuu nyt Uuraisille koko ajan ja avarasydämisillä uuraislaisilla on halu auttaa. Yksi uusi väylä avattiin tänä aamuna Uuraisten Salessa, kun kassojen yhteyteen sijoitettiin ostoskärryt, joihin voi lähikaupasta ostosreissulla ostaa myös jotain uusille Ukrainasta paenneille uuraislaisille. Kärryn toivotaan täyttyvän kuivista ruokatarvikkeista, säilykkeistä, hygienia- ja siivoustarvikkeista, lastentarvikkeista tai askartelutarvikkeista. Kassalta on myös mahdollisuus ostaa lahjakortti Salessa käytettäväksi.

– Tällaista mahdollisuutta on kyselty ja kun kaupan väki oli asialle myötämielistä, niin toki sellaisen mielellämme järjestämme, kertoo Lions Clubin puolesta asiaa organisoinut Jari Rytkönen. Muut mukana olevat tahot ovat SPR, seurakunnat, sekä Uuraisten kunnan Hyvän Tuulen paja.

Myös muiden tarvikkeiden keräys kunnassa jatkuu. Tällä hetkellä eniten pula on peitoista tyynyistä aluslakanoista, paistinlastoista, kauhoista, paistinpannuista, kattiloista ja leivontatarvikkeista, sekä kodin elektroniikasta. Yhteystiedot ja ajantasaisin tieto löytyvät kunnan tiedotteista.

Myös tulkkeja ja ystäviä kaivataan, jos sellaiseksi haluat ryhtyä, ota yhteyttä Mirja Kaartiseen.

Kärryn ympärille kerääntyivät kirkkoherra Antti Toivio, SPR:n puheenjohtaja Mirja Kaartinen, Lions Clubin Jari Rytkönen, Ari Pekka Pasanen Uuraisten kunnasta ja Timo Koivisto Uuraisten helluntaiseurakunnasta. Yksi tärkeä henkilö kuvasta puuttuu. Hyvän Tuulen pajan Tiia Poikonen oli kuvaushetkelläkin varustamassa asuntoja. -HL