Nyt saa sorsia!

Koira on tärkeä kumppani sorsametsällä.
– Koiran tehtävä on noutaa saalis, joka usein putoaa veteen tai kaislikkoon, Paananen kertoo novascotiannoutaja Atoa ja saksanmetsästysterrieri Zeroa tarhasta päästäessään. Koirat ovat metsästyksestä lähes yhtä innoissaan kuin isäntänsä. Sorsakoira Aton ja kettujahtikaveri Zeron lisäksi hänellä on tällä hetkellä hirveä haukkuva norjanhirvikoira.
– Ajokoiralle olisi paljon käyttöä, sillä jäniksen metsästysaika on pisin, hän lisää.
Petri Paananen sorsastaa Keski-Suomessa haulikolla, mutta Lapin avarilla mailla hanhimetsällä hän voi käyttää kivääriäkin. Metsämies on myös herrasmies, joka haluaa pitää mätsästäjien imagon hyvänä.
– Pyrin välttämään viikonloppuisin paukuttelua järvillä, joissa on paljon loma-asutusta.
Metsästys on usein äärimmäisen sosiaalista puuhaa, eikä pääty siihen kun saaliin kanssa palataan kotiin, vaan jatkuu monella myös riistakokkailulla.
– Sorsakeitto on ihan parasta, raikasta. Siihen ei sorsan lisäksi tarvita kuin perunaa ja porkkanaa.
– Metsästyksen suosio harrastuksena on rajussa nousussa monestakin syystä. Yksi on lähiruuan suosion kasvu. Riistaeläin on ennen lautaselle päätymistään elänyt taatusti luonnollista ja lajinomaista elämää. Koiraharrastuksen suosio puolestaan on tuonut paljon naisia metsästyksen pariin, kertoo Petri Paananen.