Lohtu, toivo ja luottamus henkivät Joel Jyringin korteista

oel Jyrinki on painattanut kuviaan ja ajatuksiaan sisutustauluiksi ja postikorteiksi jyväskyläläisessä Kopi-Jyvässä. Vaikka yritys on pyörinyt vasta vähän aikaa, tuotteet ovat löytäneet sisustusliikkeisiin ja korttikauppoihin ympäri maan ja nimenomaan näin päin; Joel ei vielä ole kovin ennättänyt markkinointipuuhiin, kun perheen, työhuoneen remontoinnin ja päivätyön ohella on aina välillä ehdittävä kuvaamaankin. Jo nyt Toivakastakin on löytynyt herkullisia kohteita korttiaiheiksi, muun muassa Silanderin torpalta. Monesti vain on hankala löytää omistajat, keneltä kysyä lupaa kuvaamiseen.
Uutena ovat nyt tulleet lapsimuotokuvaukset. Ihmiset, jotka pitävät korteista, ovat halunneet myös oman lapsensa ikuistettavan samaan tyyliin. Näistäkin muutama on päässyt myös kortteihin.
Pääosa tuotteista menee jälleenmyyjien välityksellä, mutta juhannuksen tietämissä tänä vuonna avattu nettikauppa on myös yllättänyt iloisesti: tilauksia tippuu tasaiseen tahtiin ympäri maan. Haaveena Joel Jyringillä on, että sitten “isona” taiteellinen työ muodossa tai toisessa voisi antaa kokonaan elannon. Onko se ehkä kortteja vai jotain muuta, ehkä sisustukseen liittyvää, sitä ei vielä tiedä kukaan. Tai ehkä kuvat ja tekstit voisi yhdistää kirjana? Jo nyt toivakkalaistaiteilija on saanut esimakua kirjanteosta, sillä vastikään ilmestyneessä ja paljon kiitosta saaneessa Ilona Pietiläisen Lumoava Joulu -kirjassa on runsaasti hänen ottamiaan kuvia. Yhteistyö Ilona Pietiläisen kanssa jatkuu myös tulevissa kirjoissa.
Joelin kuviin voi tutustua yrityksen kotisivuilla www.joeljyrinki.com , ja sieltä myös löytyvät lähimmät myyntipaikat sekä verkkokauppa.
– Minulla on kyllä ajatuksissa, että korttejani ja sisustustaulujani olisi jatkossa myös Toivakassa saatavana, mutta toisaalta niille, kenellä on netti käytössä, ostaminen on yhtä edullista sen kautta, en veloita postimaksuja.