Liikuntaleirillä kokeillaan lajeja kalastuksesta tennikseen

Monipuolisella leirillä on se hyvä puoli, että kenenkään ei tarvitse olla minkään lajin harrastaja osallistuakseen.
– Tällaisen leirin tarkoitus on avata lapsen omaa liikuntaintoa ja tarjota kivaa tekemistä heti kesäloman aluksi. Joskus aika voi käydä pitkäksi, kun loma alkaa ja ei ole enää jokapäiväistä ohjelmaa, kertoo toinen ohjaaja Anniina Kleemola.
Leiri vetää joka vuosi parikymmentä lasta ja paikat täyttyvät nopeastikin. Samalla kun katsoo pienten kalastajien perään, Piippa kertoo, että tulijoita olisi ollut vielä leirin alettuakin. Aivan kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.
Pikku-Kuukan uimarannalla aurinko porotti toden teolla, kun leiriläiset saivat ongenvavat käteensä ja tarkat ohjeet turvallisesta ja järkevästä kalastamisesta. Ainakin sellaiset tärkeät asiat kuin siiman oikea mitta, onkivavan puhdistaminen hiekasta ja oikeankokoisen koukun käyttäminen tulivat tutuiksi tarkkaavaisesti kuunnelleelle yleisölle.
– Tästä porukasta ainakin ensivaikutelma on, että eivät ole ensimmäistä kerta kalassa, kehuu kalakummi Olli Lahtinen oppilaitaan.
– Viimeinen loppuselvitys tapahtuu siinä vaiheessa, kun kasaamme onget. Toisinaan näen sellaisia harakanpesiä, kuten niitä kutsun, kun siimaa ei vielä osata kerätä kunnolla talteen.
Pikku-Kuukasta alkoi nousta kalaa melkein heti, kun ensimmäiset toukat oli kastettu järveen. Ainakin ahventa, särkeä ja salakkaa uiskenteli kalamiesten ja -naisten punaisessa sangossa. Kalastuspari Ville Flyktman ja Atte Muhonen saivat ensimmäisten joukossa kalaa, mutta pojille kalastaminen olikin jo entuudestaan hieman tuttua. Ville arvelee, että mieluisimpia lajeja leirillä ovat juuri kalastus, keilaus ja uinti. Atte odottaa eniten uimahallia.
Molemmat pojat kertovat, että ensimmäisenä päivänä on ollut kivaa ja tosi lämmintä. Leirin aluksi kaikkia on muistutettu siitä, että juomista pitäisi olla aina mukana.
– Mutta kyllä sen tajuaa itsekin, että vettä täytyy olla mukana, kun on hellettä, Ville toteaa.
Atte kertookin käyneensä aamupäivällä omatekoisessa ”suihkussa”.
– Valutin juomapullosta vettä päälleni, kun tuli niin kuuma.