Leirikoulun kruunasi kanoottiretki

Uuraisten koulukeskuksen kuudes luokka vietti leirikoulua Helluntaiseurakunnan leirimajalla Kangastien varrella opettajiensa Juha Silvanin ja Anna-Kaisa Pentinpuron johdolla. Leirin kohokohdaksi nousi kanoottiretki, jonka oppilaille järjestivät Teijo Haapakoski ja Satu Puranen HyvänTähen- ja Virvatulen Taika -yrityksistä.
– Minua jännittää, mutta ei yhtään pelota. Tosi mielelläni menen kanoottiin, kertoi oppilas Lilja Laulumaa, ennenkuin astui eka kerran elämässään huojuvaan, mutta tukevaan kulkuneuvoon.


– Pelätä ei tarvitse kenenkään, kun kuuntelee tarkkaan ohjeet. Niiden noudattaminen on paras turvaväline. Avokanoottiin meno ja siitä poistuminen ovat kriittisimmät paikat ja kanootti voi kaatua vain jos siinä rupeaa pelleilemään, vakuuttivat ohjaajat Satu ja Teijo.
Ohjeita kuunneltiinkin tarkkaan ja liivit puettiin ylle haaranauhaa unohtamatta. Varavaatteet pistettiin pieniin kuivatynnöreihin ja opeteltiin melan käyttäminen. Kymmenisen kanoottia lähti lipumaan Tehlon Hiihtomajan rannasta, jonka Uuraisten Urheilijat antoivat melojien lähtöpaikaksi. Vesi oli Pieni-Tehlossa korkealla. Teijo Haapakoski arveli, että Muikkujoki on tulvinut metsään saakka ja voidaan kokea puiden seassa melomista.
– Melontaretki antaa lapselle uuden kokemuksen ja uuden taidon. Hän saa elämyksen ja innostuksen hetken, voittaa itsensä ja saa taidon mukana varmuutta. Vähemmän liikunnallinenkin lapsi voi kokea onnistumista ja saada itseluottamusta, selittivät Teijo ja Satu.


Opettaja Juha Silvan kiitteli retkeä onnistuneeksi ja ennenkaikkea opettavaiseksi. – Oppilaat joutuivat keskittymaan kokonaisvaltaisesti melomiseen kapealla joella ja tekemään yhteistyötä kaverin kanssa. Maisemien lisäksi se oli todellinen kuntoilu- ja oppimisretki.
Antoisaa retkeä tukivat melontayrittäjien ja Uuraisten Urheilijoiden lisäksi Kaivutyö Salmela, Uuraisten Apteekki, Partiolaiset ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Tellervo Lehtoranta