Kankaisten koululaiset onnistuivat lepyttämään metsän väen

Kankaisten kyläkoulun väki joutui jumppaamaan, sillä metsän eläimet esittivät uhkavaatimuksen: ”Majametsästä on löytynyt roskia eikä takaisin Kankaisten metsiin tulla, jos ette päivän tehtävissänne osoita reippautta, yhteistyökykyä ja ystävällisyyttä luontoa kohtaan!” Tästä käynnistyi vauhdikas luontotyöpäivä:
Kaarnalaivapisteellä valittiin ensin sopiva kaarnanpala, vuoltiin ja porattiin reikä mastoa varten. Lopuksi taivutettiin tuohta purjeeksi ja tökättiin se mastoon. Laastaripakettia ei tällä pisteellä tarvittu.


Riippumatoilla rentouduttiin ja kuunneltiin luonnon ääniä. Tarjolla oli ainakin linnun laulua ja moottorisahan ääntä.
Tiimitehtävärastilla piti pujottautua hämähäkkiverkon läpi ja rakentaa silta ohjeen mukaan.
Pakopelipaikalla oli erilaisia laskutehtäviä ja salasanatehtäviä erilaisten merkkien kanssa. Lisäksi piti tunnistaa eri eläimiä kuvista. Kaikissa näissä tehtävissä tarvittiin paljon tiimityötä.


Joen ylitysrastilla aloitettiin kuivaharjoittelemalla narulla kävelyä. Jos uskalsi, sai kävellä joen yli narua eli slaglinea pitkin. Lopulta melkein kaikki uskalsivat mennä yli eikä kukaan tippunut jokeen.
Kodalla tehtiin popcorneja ja paistettiin vaahtokarkkeja, jotka laitettiin keksien väliin. Sitten pääsi herkuttelemaan. Kivaa oli myös syödä kouluruokaa ulkona. Irma ja Hilja olivat järjestäneet tarjoilun koulun takakuistille.
Kouluväen lisäksi paikalla oli myös Keski-Suomen Liikunnan Johanna, Jyrki ja Mira, Toivakan srk:n Minski ja Ylen Radio Suomen Kalle.
Päivän päätteeksi saapui kirje, jossa metsän väki ilmoitti oppilaiden onnistuneen tehtävissä niin upeasti, että eläimet kyllä palaavat takaisin ilomielin!

teksti: Kankaisten kyläkoulun 5.-6. -luokkalaiset ja Taina Hoskari.
kuvat: Tia Vallgren, Jonna Halttunen ja Minna Kuosmanen.