Kangashäkin kylähenkeä kohotettiin Paukkulassa

Kangashäkin kylä luo nahkaansa. Vanhan maamiesseuran raunioille on syntynyt uudelleen Kangashäkin kyläyhdistys, joka on alkanut panna tuulemaan ja puhaltamaan entistä kylähenkeä ilmiliekkiin. Tuulettajista on innokkaimpia kyläyhdistyksen uusi puheenjohtaja Mia-Riitta Allik. Hänen ja johtokunnan ideoimana pidettiin suuret tutustumisbileet Paukkulan ampumaradan männikkökankaalla.
Kylähengen herättelyyn kangashäkkiset kutsuivat ulkopuolistakin apua. Ulkoilmajuhliin tuli Jyväsriihen Kylä kiinnostaa- hankkeen kyläkehittäjä Seija Lemmetti.
– Täällä on hyvää porukkaa paljon ja hienoja väellä kehittämisajatuksia, kertoi Seija ja toi yhdessä kyläaktiivi Satu Niemisen kanssa esiin heti nuorison tarpeet ja tien kunnon. Molemmissa riittää haastetta.
Haasteiden kohtaamista opettivat Paukkulassa valtuuston puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi ja Höytiän kyläyhdistystä pitkään luotsannut Reijo Rokkamäki. Kankaanniemi puhui pitkään kylän nousevasta polvesta tulevaisuudesta kylällä ja Rokkamäki toi lettuteltan vihjeeksi, että ihan arkipäiväisistä asioista on kylätoiminnassakin alkuun lähdettävä.
Mia-Riitta Allik otti Paukkulassa hoitoonsa perustehtävän ja pelautti nuorta porukkaa maalin ja mailan kanssa. VPK:n väki päästi muksut paloauton ohjaamoonkin ja Panda-karhu jakeli namipaloja. Paukuttelua sai kokeilla ampumaradalla ja Viihdelaulajat lauloivat nurmikolla kuin satakielet. Satakieli soi myös Tiina Mattilan lastenlauluissa ja kaikesta äänekkäästä menosta huolimatta Frosti- poni kuljetti lapsia selässään tyynen rauhallisena.