Juhlakonsertti kuin ilotulitusta

Tuula Rokkamäki on laulanut Uuraisten Viihdelaulajissa koko kuoron olemassaolon ajan. – Mielestäni konsertti onnistui tosi hyvin, kun se oli hyvin harjoiteltu. Oli riemullista laulaa, kun oli niin paljon yleisöä. Ihanuutta oli myös tämä kaunis seurakuntakodin tila ja sen loistava akustiikka. Erikoisesti panostimme kolmiäänisiin kappaleisiin.
Sanoja riemullinen, ihana ja loistava käyttivät myös monet kuulijat kertoessaan vaikutelmia vastakuullusta konsertista. Kuulijat kommentoivat myös, että kyllä sitä osataan pienissäkin ympyröissä konsertoida eikä aina tarvitse mennä kauas kuullakseen kaunista laulua, joissa on sanomaa ja selkeä sanoitus.
25-vuotisjuhlakonsertissaan kuoro lauloi 16 laulua ja yleisön pyynnöstä vielä yhden ylimääräisen toiseen kertaan, konsertin nimikkolaulun Tänään huipulla. Kuoro lauloi perinteisessä asetelmassa nuottitelineineen rekvisiittana kukkivat orvokit, siniset huivit ja seinälle heijastetut Tarja Aallon valitsemat lauluihin sopivat valokuvat. Rekvisiittaan kuuluivat myös laulajien ohuet violetit pellavaponchot ja eriväriset huopahelmet.
Konsertti oli koruton ja konstailematon. Siitä kuulsi läpi ahkera harjoittelu, mikä taas kuvastui laulamisen rohkeutena ja syvänä antautumisena laulamiseen. Kuorolaisten äänet sopivat saumattomasti yhteen ja monet laulajat rohkenivat myös sooloesityksiin. Mahtavaa taitoa osoitti Hannu Ala, joka säestäjänä otti flyygelistä kaiken tehon irti. Kuoro kuunteli säestystä polvet notkuen ja hymyillen. Säestämisessä kuorolaiset käyttivät myös putkikelloja. Konsertti oli monien mielestä taukoamattoman musiikillisen ilotulituksen tunti. Se loisti myös Sari Eirtola-Loukolasta, joka eloisalla voimallaan johti kuoroa.
Pertti Sergejeff tuli konserttiin Äänekoskelta.
– Tykkäsin kovasti. Lauluja olisin kuunnellut enemmänkin. Mielestäni flyygeli soi joskus hiukan liian kovaa, mutta hyvään konserttiin kannattaa aina tulla.

Tellervo Lehtoranta

Avainsanat: