JTT Power on Toivakan vuoden yritys

Toivakan tämän vuoden yritys on JTT Power, jonka toimisto löytyy Vaajakosken Kanavuoresta. JTT –kirjaimet tulevat sanoista Jani, Tommi ja Timo, joista viimeksi mainittu on kahden ensimmäisen isä. Yhteinen sukunimi on Oikarinen. Työntekijöitä yrityksessä on heidän lisäkseen kolme.
JTT Powerin kokonaisuus on hallittu ja harkittu alkaen työntekijöiden antamasta miellyttävästä ensivaikutelmasta päätyen vastuunkantoon myös urakan valmistumisen jälkeen.
– Haluamme olla vahva osaaja ja haluttu yhteistyökumppani, lukee Jani Oikarinen yrityksen kotisivuilta, mutta sanoo asian niin, että myös tarkoittaa sitä.
Vuonna 2012 vappuna perustettu urakointiyritys syntyi valmiimpana kuin moni muu yritys, sillä Oikarisen veljeksillä oli molemmilla tahoillaan kokemusta ja yhteistyöverkostoja eri sähköyhtiöistä. Isä-Oikarinen lähti osakkaaksi ja tarjoamaan tietämystään erityisesti turvallisuusasioissa, jotka monelle pikkufirmalle ovat haasteellisia. Päätoimisesti Timo Oikarinen työskentelee edelleen Jyväskylän Energialla turvallisuuspäällikkönä.
– Olemme nuoria, asuntolainallisia kavereita, joten meillä ei ollut varaa lähteä kovin kokeilumielellä liikkeelle, vaan alusta asti olimme tosissamme ja mietimme konseptin aika valmiiksi jo ennen yrityksen perustamista, Jani Oikarinen sanoo.
JTT Power tekee sähköverkkopuolen töitä sähköyhtiölle ja omakotitalojen sähköistyksiä yksityisille. Suunnittelulla on tärkeä merkitys erityisesti uudiskohteissa.
– Ensi kertaa rakentava ei välttämättä osaa suunnitteluvaiheessa huomioida kaikkia tulevia tarpeita ja meidän tehtävämme on kertoa vaihtoehdoista jo varhaisessa vaiheessa, ettei ainakaan tarvitse ryhtyä purkamaan rakenteita liian myöhään esille tulleiden toiveiden vuoksi, Tommi Oikarinen kertoo.
Omakotitalon sähköistys ei nykyään tarkoita sitä, että pistetään pari pistorasiaa seinälle ja lamppu keskelle kattoa, vaan sähkösuunnitelma sisältää valaistus-, audio-, turvallisuus- ja tietotekniset ratkaisut. Hyvin suunniteltu ja toteutettu kokonaisuus paitsi lisää asumismukavuutta, myös parantaa turvallisuutta ja säästää käyttökustannuksia.
Led-teknologia lyö parhaillaan itseään läpi kotien lisäksi myös julkisessa valaistuksessa. Esimerkiksi Saarisen alueen valaisevat JTT Powerin asentamat ledit.
–Verkkorakennuspuolella teemme kokonaisvaltaista verkonrakennuspalvelua, joka sisältää suunnittelun, sähköverkon rakentamisen ja kytkentätyöt. Sähköverkon komponentit myös aina GPS-paikannetaan ja dokumentoidaan tilaajan järjestelmään. Koska olemme sopimussuhteessa tilaajiin, niin olemme myös velvoitettuja korjaamaan esimerkiksi myrsky- tai lumikuormavikoja, Jani Oikarinen kertoo. Myös Valio-myrskyn aikaan oltiin töissä.

Sähköverkon lisäksi myös suhdeverkosto on sähköalalla alan kehittyessä ja monipuolistuessa entistäkin tärkeämpää.
– Yhteistyö on oikeastaan koko toiminnan edellytys. Saatamme itse toimia aliurakoitsijoina isoissa urakoissa ja meidän kauttamme myös moni yritys saa urakoita. Hyvin tärkeää on, että voimme luottaa yhteistyökumppaneihimme ja he meihin, Oikariset sanovat.
Yksi monista yhteistyökumppaneista on toivakkalainen Kodin Teemakaluste, jonka myymiin keittiöihin JTT Power tekee sähkötöitä.
– Suurin haaste on pystyä tarjoamaan luotettavaa laatua kustannustehokkaasti. Se ei ole ihan helppo yhtälö ja sen kanssa joka päivä painitaan, mutta ilmeisesti aika onnistuneesti, Jani Oikarinen sanoo.
Yksi asia on, josta ei tingitä. – Työturvallisuusasioista olemme tosi tarkkoja, edes pikkuhommissa ei näissä asioissa oikaista, Jani Oikarinen sanoo.
Meisselin sijaan nykyaikaisen sähkömiehen tärkein työväline on kalenteri. Kalenterista näkee, missä vaiheessa missäkin urakassa mennään, eikä töitä tarvitse erikseen aamupalavereissa jaella.
– Aika hyvin olemme yömme nukkuneet, vaikka kalenteri saattaa näyttää melko tyhjältä parin kuukauden päästä. Toistaiseksi töitä on riittänyt hyvin, emmekä ole joutuneet esimerkiksi talviaikana lomauttamaan, kuten tällä alalla on hyvin tavallista. Nyt näyttää aika hyvältä jo ensi vuoden tilannekin, Tommi Oikarinen sanoo.
Nuoret yrittäjät haluavat tukea myös alalle vasta opiskelevia. – Harjoittelujakso on hyvä paikka nähdä, miten homma alkaa sujumaan ja molemmat kaverit, jotka meillä ovat harjoitelleet ovat jatkaneet myös kesätöissä, Jani Oikarinen sanoo.
Yritys kasvaa tulevaisuudessa luontevasti ja tarpeen mukaan. Vuoden yritys -titteli tuli nuorille yrittäjille iloisena yllätyksenä.

Hanna Lahtinen