Joulujuhlasta iloa yksinäisten koteihin

Uuraisten yhdeksäs Mikko ja Riitta Flyktmanin organisoima Yksinäisten joulujuhla alkoi todenteolla silloin, kun väkijoukko nuorisoseurantalolla oli suoriutunut kotimatkalle täysin vatsoin. Flyktmanit talkoolaisineen ja sponsoroineen tarjoavat ilmaisen jouluaterian, jonne on yleinen kutsu lehdessä.
Pöytä jäi pötyä kukkuroilleen ja sen ympärille pelmahtivat SPR:n Uuraisten osaston jäsenet foliovuokineen. He keräsivät jouluaterian niille yksinäisille, jotka eivät mukaan yhteiseen juhlaan uskaltautuneet.
-Tällainen tapa olisi pitänyt aloittaa jo aikaisemmin, niin hyvältä tämä tuntuu, sanoi Riitta Flyktman ja toi lohelle muovipusseja.
Kaikki alkoi siitä, kun Uuraisten osasto kääntyi Mikko Flyktmanin puoleen ja ehdotti jäännösruualle kohdetta.
– On niitä, jotka eivät uskaltaudu tulemaan juhlapaikalle, vaan arastelevat vaatteitaan ja ruokailutapojaan ja muutenkin ihmisten seuraa ja usein vuodesta toiseen jäävät täysin ilman lämmintä jouluateriaa. Me voisimme viedä sellaisille ruuan kotiin, ehdotti osaston hallitus Flyktmaneille, joille asia passasi erinomaisesti.
Niinpä SPR:n väki pisteli kinkkua ja rosollia lisukkeineen vuokiin ja jakoi nopeasti kullekin käyntikohteet eri kyläkunnille. Avukseen he saivat diakoni Henna Parhialan, joka pakkaustyön lomassa antoi omiakin osoitteitaan. Yhteisesti todettiin, että aika kattavasti juhlakutsua oli kuultu, mutta avun kohteita silti löytyi.
– On ihan varma, että tällainen paketti otetaan kiitollisena vastaan, olivat kaikkien tunnelmat.
Yksinäisten joulujuhla sujui tutun kaavan mukaan ruuasta ja ohjelmasta nauttien. Mikko Flyktman esitteli talkooväkensä, Erkki Sammalisto ja Tuula Salminen lauloivat, Henna Parhiala luki jouluevankeliumin ja ex-kansanedustaja Lauri Oinonen puhui ja siunasi ruuan. Yleisön sydämet vei nuori Emma Flyktman ja pieni Eetu-poika aivan ennenkuulemattomalla joululaulullaan.
–Kun tällaisessa juhlassa käy, sitä oikein ymmärtää, miten hyvää työtä tekevät ne, jotka haluavat ilahduttaa toisia, kommentoi ruokavieraista Anna-Liisa Hokkanen.